Gå til sidens hovedinnhold

Eva Bekkelund-Eriksen: Splittelse og spill om Utstranda i Hole Høyre?

Artikkelen er over 5 år gammel

– Et flertall av partiets folkevalgte, og særlig nykommerne, kan komme til å vende sine egne innbyggere ryggen, skriver Eva Bekkelund-Eriksen i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I morgen skal formannskapet i Hole ta stilling til om kommunen skal gi 100.000 kroner i støtte til beboerne på Utstranda, som går til sak mot staten for å slippe 22. juli-minnesmerket i nabolaget.

Kommunens politikere har sagt nei til det planlagte minnesmerket på Sørbråten, men noen av våre folkevalgte har vært lunkne eller nokså uinteresserte når deres egne innbyggere har bedt om hjelp og støtte i en svært vanskelig situasjon.

Splittelse

Nå er det mye som tyder på at vi blir vitne til splittelse og politisk spill i formannskapet, satt i scene av Hole Høyre.

Et flertall av partiets folkevalgte, og særlig nykommerne, kan komme til å vende sine egne innbyggere ryggen. Det vil i så fall være et brudd med det Hole Høyre har lovet og stått for og klart i strid med normene vi legger vekt på i samfunnet vårt

Det politiske spillet kan oppsummeres på denne måten:

Ordføreren vil si ja til å bevilge pengene, mens partifellene stemmer nei.

Ordføreren kvitterer ut at han støtter beboerne, samtidig som et flertall sier nei til å gi beboerne økonomisk bistand til advokathjelp.

Lojalitet

På den måten sikrer de at Hole kommune fortsatt er lojal overfor regjeringen. En regjering som har valgt å føre en lite menneskelig politikk overfor innbyggere i bygda vår og som har liten respekt for lokaldemokratiet.

Blir dette realiteten onsdag, vil Hole Høyres politikere beklageligvis nok en gang bekrefte at de har problemer med å forstå at de først og fremst skal ta vare på sine egne innbyggere fremfor å tjene andre interesser.

Holeværinger er et anstendig folk, som har omtanke for andre og som er opptatt av ingen skal utsettes for svik og urett.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken