Gå til sidens hovedinnhold

Olav B. Børslett: Det er ingen skam å snu

Artikkelen er over 5 år gammel

Myndighetene bør høre på Brede Johbraaten, mener Olav B. Børslett i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har lest innlegget skrevet av Brede Johbraaten .

I det minste skylder vi slike heltemodige personer å lytte, vise respekt og takknemlighet.

Olav B. Børslett

Jeg oppfatter innlegget som meget oppriktig fra en talsmann av de som kom opp i en meget dramatisk situasjon og som gjorde sitt aller ytterste for å redde liv til tross for fare for eget liv. Innlegget er saklig og vel begrunnet om hvorfor de ønsker en annen plassering og utforming.

I det minste skylder vi slike heltemodige personer å lytte, vise respekt og takknemlighet.

Livets skole har lært meg at det i de fleste tilfeller finnes alternative løsninger hvis en stiller med et åpent sinn. Som sivilingeniør i bygg og anlegg har jeg erfart hvor mye et slikt «gedigent» monument griper inn i naturen i hellende terreng for å gi plass til adkomst for myke og harde trafikanter.

Den svenske kunstneren har valgt et sterkt illustrativt motiv. Jeg har sett lignende løsning i den nye minneparken for Martin Luther King i Washington. Her er det bygd et kunstig fjell som er delt for å illustrere at noe er borte.

Når 22. juli ikke ble helsvart, så er det på grunn av de strimer av lys som fortellingene om redningsarbeidet representerte.

Signe Skaar

SLIK FORKLARER KUNSTNEREN MINNESMERKET:
– Ville ikke demonisere Utøya

Jeg kan heller ikke unnlate å nevne den avsky jeg føler når media gir stor plass og i rikt mon navngir massemorderen. Da kan til og med dette gedigne monumentet få en helt annen betydning for noen, enn det var ment!

Øya ligger der som i seg selv er et minne, og dessuten er det allerede satt opp et fint minnesmerke på øya med ofrenes navn.

Jeg vil oppfordre myndighetene til å se på en enklere løsning som Brede Johbraaten antyder.

LES OGSÅ DISSE LESERINNLEGGENE:

Kommentarer til denne saken