Irmelin Kårbø: Minnesmerket er en ny terrorhandling

Irmelin Kårbø skriver at et minnesmerke skal gi ro, erindring og ettertanke og ikke føles som en terrorhandling.

Irmelin Kårbø skriver at et minnesmerke skal gi ro, erindring og ettertanke og ikke føles som en terrorhandling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Minnesmerket hedrer ikke alle de som brutalt ble skadet og drept, men gir terroren og terroristen et sted, skriver Irmelin Kårbø i dette leserinnlegget.

DEL

Leserbrev«Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv» (Arnulf Øverland).

Det var med sorg jeg for et par uker siden leste at regjeringen ikke vil endre beslutningen om å bygge et minnesmerke over terroren på Sørbråten, for det er hva det blir.

Et minnesmerke skal være et sted for å nettopp minnes de falne, et sted til erindring og ettertanke. Ikke et sted hvor plassering og utseende blir et minne om terroren, og som holder sårne åpne.

Slik statsråd Sanner og den regjeringen han er medlem av håndterer dette så viser de feighet og ingen forståelse for terrorens redsler. At de som har opplevd å miste sine nære, og AUF som «har tatt Utøya tilbake», kan bidra til å presse gjennom en slik avgjørelse er utrolig. Det hedrer ikke alle de som brutalt ble skadet og drept, men gir terroren og terroristen et sted. Det er det tragiske.

Et minnesmerke skal gi ro, erindring og ettertanke og ikke føles som en terrorhandling.

Jeg ber dere, dere som opplevde at deres kjæreste eie ble skadet eller drept denne fryktelige terrordagen, stå opp og gå imot dette grusomme «terrorminnesmerket» som er planlagt på Sørbråten. Hvordan skal dere kunne gå dit for å minnes når dere vet hvilke sår dere er med på å bringe til de som nettopp stilte opp for deres kjæreste eie?

Jeg er verken nabo til Sørbråten eller bor i Hole, men jeg er opptatt av rettferdighet for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags