Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Geirr Harsson: Støtte til ordføreren i Sørbråten-saken

Artikkelen er over 5 år gammel

Det må være mulig å fri seg fra prinsippiell tenking, mener tidligere Høyre-politiker Bjørn Geirr Harsson, og støtter ordfører Per R. Berger.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det må være akseptabelt, og kanskje også tilrådelig, at det mobiliseres til en rettssak som siste utvei, når kommunestyret selv ikke har nådd frem ad demokratisk vei.

Bjørn Geirr Harsson

Som tidligere leder av Hole Høyre og tidligere gruppeleder i Høyres kommunestyregruppe, vil jeg gi ordføreren min støtte i forslaget om å stille økonomisk garanti ved en eventuell rettssak mot staten, om det påtenkte minnesmerket efter 22. juli 2011.

BAKGRUNN: Ordfører Berger sier ja til å støtte Utstranda vels rettssak mot staten

Bakgrunnen er at den dagen ble det i vår kommune utført en grusom terrorhandling som rystet hele nasjonen, og langt ut over Norges grenser.

I eftertid har staten gjennom en udemokratisk prosess forsøkt å påtvinge Hole et minnesmerke. Blant de som deltok i redningsaksjonen, blant de som bor i området der det skjedde og i kommunestyret, har det vært et solid flertall mot den løsningen staten går inn for.

I en vanskelig sak kan det være fornuftig å se den fra en prinsipiell synsvinkel.

Men i dette tilfellet hvor staten selv har brutt grunnleggende demokratiske prinsipper, må det være tillatt for kommunestyrerepresentantene å fri seg fra prinsipper, så lenge det ikke gjøres noe ulovlig.

LES OGSÅ: Utstranda-beboere frustrerte etter at politikere sa nei 

Det må være akseptabelt, og kanskje også tilrådelig, at det mobiliseres til en rettssak som siste utvei, når kommunestyret selv ikke har nådd frem ad demokratisk vei.

La oss håpe at fornuften seirer i en sak hvor demokratiske prinsipper er brutt. 

LES OGSÅ: Frederik Skarstein (H) etter at ordføreren forlot møte i frustrasjon: – Jeg har full tillit til ordføreren

Kommentarer til denne saken