Kjetil Nilsen: Det blir fortsatt dumpet søppel i Storelva

Storelva blir forurenset av søppel og dumping av skitten snø. Bildet er tatt i 2015 da Kjetil Nilsen sist gang kommenterte situasjonen ved Eikli. I april 2018 mener han fortsatt at kommunen har en jobb å gjøre.

Storelva blir forurenset av søppel og dumping av skitten snø. Bildet er tatt i 2015 da Kjetil Nilsen sist gang kommenterte situasjonen ved Eikli. I april 2018 mener han fortsatt at kommunen har en jobb å gjøre. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg håper forsøplingen av elva snart kommer på dagsorden i Ringerike kommune.

DEL

LeserbrevI mange år har det vært snødumping rett i Storelva. Dette har skjedd i alle fall så lenge som jeg har bodd i Hønefoss, og det er siden 1984. På den tiden var mye av elva forurenset med mye søppel og kloakk.

Etter at mange har vært flinke til å legge om kloakken, og folkene i kommunen har blitt flinkere til IKKE å bruke elva som avfallsplass, har faktisk elva blitt mye renere og penere. Faktisk så ren at jeg har sett døgnfluen Baetis klekke ovenfor Monserud.

Mange dumper avfall

Kommunen sier de har sluttet å dumpe snø i elva, men fortsatt er det mange aktører som kjører mye av snø og feieavfall fra forskjellige steder i og rundt Hønefoss rett i elva. Store lass fra traktorhengere med snø og feieavfall dumpes nattetid rett i og ved elva.

En fin dumpeplass er rett bak møbelbutikken på Eikli samt bak Mazda (Gamle Eikli Industrier). Det er ikke ifølge lovverket ulovlig å dumpe snø, men ifølge miljølovgivningen er det ikke lov å dumpe miljøavfall og søppel i naturen.

Kjetil Nilsen

Hønefoss

Tungmetaller

Drammen kommune og Oslo kommune har stoppet all tipping av snø i elver og sjøen, på grunn av snø fra vei ofte inneholder mye tungmetaller, søppel og andre miljøgifter.

Jeg håper snart at vår rådmann i Ringerike kommune tar affære angående snøtipping, feieavfall, søppelforurensing og dumping av kvist og kvast rett i vår perle, Storelva. Tenk å legge så mye ressurser og penger i rensing av elva, og så la profesjonelle snø- og feieaktører dumpe elva full av dritt igjen.

LES OGSÅ: Nå er veien stengt. Årsak: Søppeldumping

Lukker øynene

Det er bare å gå en tur langs elvekanten å se. Det virker som de som faktisk har et ansvar, lukker øynene.

Jeg håper forsøplingen av elva snart kommer på dagsorden i Ringerike kommune. Det er mange med meg, som ønsker det samme.

Jeg oppfordrer alle i Ringerike, Hole og Jevnaker. Ikke kast søppel i naturen. Ta deg råd til å kjør det på dynga.

Ringerikes Blad møtte Kjetil Nilsen ved Storelva i 2015. Også da reagerte han på at elveområdet ble benyttet som avfallsplass.

LES SAKEN HER: – Dette er skjult miljøkriminalitet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags