Anne-Berit Tuft (Sol): – Ringerike bør ta imot nærmere 500 flyktninger neste år

Ringerike har kapasitet til å ta imot flere flyktninger, mener Anne-Berit Tuft.

Ringerike har kapasitet til å ta imot flere flyktninger, mener Anne-Berit Tuft. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ringerike bør ta imot nærmere 500 flyktninger neste år, mener Anne-Berit Tuft i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er nå det gjelder.

Det er nå barn, unge og voksne drukner i Middelhavet. Det er nå grensene må åpnes. Det er nå vi vil ønske flyktningene velkommen.

Det foregår et uverdig maktspill i det politiske landskapet på riksnivå, et spill med menneske som er desperate etter å komme unna krig, vold og undertrykkelse.

Vi har sett bilder fra enorme flyktningleirer, vi har sett utbombede byer og døde sivile – vi har sett det vi trenger å se. Og våre reaksjoner er: Velkommen til Norge.

Den siste tiden har bedrifter, enkeltforetak og privatpersoner vist at nok er nok og gitt så det monner. Og nå er det kommunepolitikerne som må trå til! Vi må ta imot så mange som mulig i vår kommune.

Det vi vet er at mange, mange av flyktningene kun har ett ønske: Reise hjem når det er mulig å leve i hjemlandet. Og det må vi ha i hu, dette er mennesker som er blitt tvunget til å flykte – flykte fra alt.

Flykte fra hjemstedet og alt de har vokst opp med. Historiene minner meg noen ganger om innholdet i brevene en ung kvinne fra Hallingdal sendte hjem fra sin landflyktighet. «Mine tårer fløt rikelig», skrev hun i et brev til familien fra sin enkle bolig på prærien.

Hun og hundretusener andre reiste, eller flyktet, fra økonomisk trelldom. I dag flykter unge kvinner fra krigsherjede områder i Syria, forskjellen mellom den unge kvinnen fra Hallingdal og de flyktende unge kvinnene er ikke stor – hjemlandet er langt unna og håpet om et verdig liv er det eneste som er igjen.

Vi er en kommune i vekst, en kommune som kan og skal stå frem som et godt eksempel på en inkluderende og solidarisk kommune.

Til kommunepolitikerne, øk antallet fra 55 til nærmere 500 neste år, dette klarer vi sammen.

LES OGSÅ: Parviz Salimi (SV): – Ringerike har ressurser til å ta imot 100 flyktninger i år

Velkommen til Ringerike.

LES OGSÅ: Da Lindis Hurum talte i EU-parlamentet, gikk medlemmene til lunsj

Vi er en kommune i vekst, en kommune som kan og skal stå frem som et godt eksempel på en inkluderende og solidarisk kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.