Styrkår Dramstad: Tor Stein-Andersen tar feil

Fra debatten på Tyrifjord videregående skole.

Fra debatten på Tyrifjord videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Unge Høyre-politiker Tor Stein-Andersen har hisset på seg flere med sitt innlegg etter skoledebatten på Tyrifjord videregående skole. Nå svarer også rektor Styrkår Dramstad.

DEL

MeningerI innlegget til Tor Stein-Andersen om skoledebatt på Tyrifjord videregående skole onsdag 9. september framkommer påstander og informasjon som er mangelfulle.

Tyrifjord videregående skole var i kontakt med fylkeskommunen for å få tak i ungdomspartier, men det viste seg å være vanskelig å få dette inn i programmet.

Når det gjelder skoledebatten siste uke så var ca halvparten av representantene ungdomspolitikere. Både ungdomspolitikere og øvrige politikere bidro positivt, og var med på å reflektere det som skjer i den lokale politikken. At ikke alle var like forberedt er en annen sak.

LES OGSÅ DETTE LESERINNLEGGET: Tone O. og Jan Ivar Jansen: – Ble politikerne imponert av elevene?

Å trekke fram skolepolitikk og temaer som sidemål, russetid, eksamen og lekser og fritt skolevalg er viktig, men utgjør kun en del av helheten.

Denne helheten ble også reflektert i de forslag som elever ønsket å ha med i skoledebatten. Blant forslagene fra elevene til debatten var også saker som for eksempel miljø, busstransport, gang- og sykkelstier, kommunesammenslåing, budsjettkutt i kommuneøkonomi og konsekvenser for blant annet skole, sidemål, jernbane, motorvei med mer i nærmiljøet.

LES OGSÅ: Elevene på Tyrifjord videregående skole etter valgdebatt: – Halvparten var for dårlig forberedt

Det var derfor naturlig at de som arbeider politisk med slike saker til daglig, får anledning til å være representert – både unge og voksne politikere.

Etter diskusjonen var det politisk stand med muligheter for å snakke med politikerne individuelt og ta med seg politisk materiell.

Politisk debatt utgjør en del av det å skape politisk engasjement blant ungdom. Skolen følger opp slik at elever fra andre kommuner og fylker får anledning til å forhåndstemme.

Dessuten brukes også undervisningen i flere sammenhenger til å trekke fram valget og politiske saker. Det har vært besøk utenfra til for eksempel samfunnsfagsklassene for å fortelle og forklare i mer detalj om valget og hva som skjer.

Summen av det hele er å legge til rette for å skape et politisk engasjement blant unge mennesker på Tyrifjord videregående skole. Her er både ungdomspolitiker og andre politikere viktige og kan gi et stort bidrag.

LES OGSÅ DETTE LESERINNLEGGET: Tyrifjord-lærer Atle Haugen svarer rasende Unge Høyre-politiker: – Ettertanke bedre enn å rase, Tor Stein-Andersen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags