Gå til sidens hovedinnhold

Styrkår Dramstad: Tor Stein-Andersen tar feil

Artikkelen er over 5 år gammel

Unge Høyre-politiker Tor Stein-Andersen har hisset på seg flere med sitt innlegg etter skoledebatten på Tyrifjord videregående skole. Nå svarer også rektor Styrkår Dramstad.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I innlegget til Tor Stein-Andersen om skoledebatt på Tyrifjord videregående skole onsdag 9. september framkommer påstander og informasjon som er mangelfulle.

Tyrifjord videregående skole var i kontakt med fylkeskommunen for å få tak i ungdomspartier, men det viste seg å være vanskelig å få dette inn i programmet.

Når det gjelder skoledebatten siste uke så var ca halvparten av representantene ungdomspolitikere. Både ungdomspolitikere og øvrige politikere bidro positivt, og var med på å reflektere det som skjer i den lokale politikken. At ikke alle var like forberedt er en annen sak.

LES OGSÅ DETTE LESERINNLEGGET: Tone O. og Jan Ivar Jansen: – Ble politikerne imponert av elevene?

Å trekke fram skolepolitikk og temaer som sidemål, russetid, eksamen og lekser og fritt skolevalg er viktig, men utgjør kun en del av helheten.

Denne helheten ble også reflektert i de forslag som elever ønsket å ha med i skoledebatten. Blant forslagene fra elevene til debatten var også saker som for eksempel miljø, busstransport, gang- og sykkelstier, kommunesammenslåing, budsjettkutt i kommuneøkonomi og konsekvenser for blant annet skole, sidemål, jernbane, motorvei med mer i nærmiljøet.

LES OGSÅ: Elevene på Tyrifjord videregående skole etter valgdebatt: – Halvparten var for dårlig forberedt

Det var derfor naturlig at de som arbeider politisk med slike saker til daglig, får anledning til å være representert – både unge og voksne politikere.

Etter diskusjonen var det politisk stand med muligheter for å snakke med politikerne individuelt og ta med seg politisk materiell.

Politisk debatt utgjør en del av det å skape politisk engasjement blant ungdom. Skolen følger opp slik at elever fra andre kommuner og fylker får anledning til å forhåndstemme.

Dessuten brukes også undervisningen i flere sammenhenger til å trekke fram valget og politiske saker. Det har vært besøk utenfra til for eksempel samfunnsfagsklassene for å fortelle og forklare i mer detalj om valget og hva som skjer.

Summen av det hele er å legge til rette for å skape et politisk engasjement blant unge mennesker på Tyrifjord videregående skole. Her er både ungdomspolitiker og andre politikere viktige og kan gi et stort bidrag.

LES OGSÅ DETTE LESERINNLEGGET: Tyrifjord-lærer Atle Haugen svarer rasende Unge Høyre-politiker: – Ettertanke bedre enn å rase, Tor Stein-Andersen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.