Som lærer i Ringerike kommune i 29 år har jeg fått mange gode råd. De fleste har kommet fra kollegaer, elever og foreldre.

Rådet som flertallspartiene kommer med i Ringerikes Blad 25.november er derimot meget provoserende.

På vegne av partiene uttaler Meier (Ap) at det alltid kan jobbes smartere og mer effektivt. Dette er selvsagt riktig, men for de som jobber med mennesker i barnehage, skole, helse- og omsorgssektoren betyr det stort sett å bruke mindre tid pr barn/elev/bruker.

Gjennom alle disse årene har det vært mange sparetiltak, men jeg tror ikke vi noen gang har hatt mindre ressurser pr elev enn nå. Jeg er spent på hvilke konkrete råd «flertallspolitikerne» vil gi meg.

Det var kanskje imponerende av Ringerike kommune å komme ut av Robek så raskt, og noen trodde sikkert vi skulle komme tilbake til vårt vanlige, lave nivå, men nå skal vi fortsette å spare i årene framover.

Rune Kristiansen

Lærer, Haugsbygd ungdomsskole

 

Har sett at moteordene nå er stø kurs og rigge, og kursen ser ut til å være satt for å rigge ned. Det er positivt med nye stoler og pulter, men for oss som jobber i skolen er antall voksne i forhold til antall elever viktigere.

Jeg har respekt for de som tar på seg politiske verv, og som må styre etter manglende bevilgninger fra sentrale myndigheter. For meg som til daglig jobber med mennesker, er likevel tipset om å jobbe smartere og mer effektivt provoserende.

Å få dette budskapet gjennom Ringerikes Blad på fredag ble en skikkelig Black Friday.

LES OGSÅ: – Må spare for å investere