Gå til sidens hovedinnhold

Ja til vekst og utvikling - også i Åsa

Artikkelen er over 5 år gammel

Solidaritetslista er tilhenger av at kommunale tjenester er nettopp kommunale, men er positive til privatskole i Åsa. Det skriver Brit Helen Walbækken Bøhler i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Solidaritetslista er prinsipielt mot privatisering av kommunale tjenester, som skole og eldreomsoerg.

Men vi støtter etablering av Steinsfjorden skole som en privat Montessori skole i Åsa. Det gjorde vårt medlem i formannskapet, og det vil vi gjøre i kommunestyret.

LES OM PLANENE: De vil starte privatskole i Åsa

Stor var vår overraskelse over at Høyre, som jo er et parti som er for privatisering av offentlige tjenester, stemte i mot.

Jeg ble ikke særlig klokere av begrunnelsen Dag Henaug ga i en sms til Ringerikes Blad hvor han, hvis han er sitert riktig sier at Høyre er for etablering av Montessori skole på Ringerike, men mot etablering av slik skole i Åsa.

LES OGSÅ LESERINNLEGG: Høyre støtter Montesorriskole i Åsa

LES OGSÅ: Steinsfjorden skole skal ikke være bare for nærmiljøet

I stedet for å fundere over hvorfor Høyre ikke liker Åsa, vil jeg fokusere på hvorfor Solidaritetslista mener det er riktig å støtte søknaden til initiativtakerne bak Steinsfjorden skole.

Vi ønsker vekst og utvikling i hele kommunen.

Vi synes det er poditivt med flere arbeidsplasser, også i distriktene.

Vi tror etablering av en Montessori skole i Ringerike ikke vil forringe kvaliteten på de offentlige skolene i kommunen, men snarere være et alternativt pedagogisk suplement.

Vi i Solidaritetslista ser det engasjementet og den stå-på-viljen engasjerte folk i Åsa legger til grunn for å få etablert Steinsfjorden skole, og på den måten bidra til ønsket vekst og utvikling i sitt nærområde.

Vi mener at det ikke er vår oppgave som folkevalgte å stoppe et slikt engasjement, men heller være positive tilretteleggere for vekst og utvikling.

LES OGSÅ LESERINNLEGG: – Ikke fortell meg at Åsa er mindre sentralt enn Åsbygda!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.