For en siste gang

Ida Golberg, skribent.

Ida Golberg, skribent. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Alt har en ende. Også eviglange sommerferier. Men det venter nye ting like rundt hjørnet. Les Ida Golbergs friske kommentar.

DEL

Puls - KommentarSå var vi her igjen. Enda en gang, atter en gang. Det begynner å bli en vane. Sommer, så skole, så jul, så skole, og så var det sommer igjen.

Men jeg har nettopp hatt min siste ordentlige sommerferie. For nå har jeg begynt i tredje klasse på videregående skole.

I favorittserien min fra åttende klasse – One Tree Hill – snakker en av karakterene om videregående og sier at: «det var her alt skjedde for første gang».

LES OGSÅ: Jeg frykter læreryrket

Og gjennom de siste to årene har jeg tenkt at ja, det er virkelig her alt skjer for første gang.

Man vokser opp, man endrer seg, man har intriger og krangler og fantastisk fine øyeblikk klokka tre om natten eller klokka ni om morgenen.

Jeg har ikke vært tidenes største fan av videregående, men jeg må innrømme at jeg blir nesten trist av å tenke på at det ikke lenger er første gang. Det er siste.

Jeg tenker alltid over at det nesten er litt deilig å komme tilbake på skolen hver høst. Få litt rutiner igjen.

Og selv om det er forferdelig tungt å stå opp tidlig, så kan jeg finne fram kollektivtransport-lista på Spotify igjen.

En venn av meg sa en gang at han trodde videregående ville bli de tre beste årene i livet. Jeg kan meddele at det har de ikke vært.

Jeg ser vennene mine hver dag igjen, og jeg ser klassen min igjen. Og folk jeg ikke hadde snakket med under noen omstendigheter, men jeg er venn med de på Facebook likevel, smiler til meg i gangene igjen. Men snart skal vi til hvert vårt, antakeligvis til alle sider av planeten.

Det er rart å høre familien min si: «tenk, nå skal hun snart studere». For selv har jeg jo ikke peiling på noen ting, jeg aner da vel ikke hvordan man flytter hjemmefra? Hvordan jeg betaler studielån? Hvordan jeg søker studielån? Etter dette året er det på tide med flere ting som skal skje for første gang.

LES OGSÅ: Stryk på vokseneksamen

En venn av meg sa en gang at han trodde videregående ville bli de tre beste årene i livet. Jeg kan meddele at det har de ikke vært. Men de har jo vært litt fine, med mange fine ting og mange fine mennesker.

Så kjære dere, alle fine mennesker, ha et fint skoleår! Så sees vi nok ikke til høsten, men da er det på tide at noen andre tar denne kommentaren for første gang.

Kos dere i 2016/17!

LES FLERE KOMMENTARER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags