Frustrert forelder: Tok imot kurstilbud og mistet skoleskyss

Barnet har ingen mulighet til å komme seg til skolen uten skyss, sier fortvilt forelder i dette innlegget.

Barnet har ingen mulighet til å komme seg til skolen uten skyss, sier fortvilt forelder i dette innlegget.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Ingen fortalte oss at barnet ville miste skysstilbudet ved at det tok imot førstevalget hos Ung invest, sier fortvilt foreldre i dette innlegget.

DEL

MeningerMitt barn har nettopp gått ut av ungdomsskolen, der barnet hadde drosjeskyss til skolen grunnet medisinske problemer. Da det skulle søkes videregående skole, fikk barnet beskjed om at siden det ikke hadde karakterer i alle fag ville det bli problemer med videre skolegang.

Ung invest

Barnet ble frikjent karakterer i enkelte fag av PPT, da utdanningen hadde vært svært mangelfull, og de medisinske problemene gjorde det vanskelig å komme etter.

Vi fikk anbefalt at barnet kunne sette opp Ung invest AIB (Arbeidsinstituttet i Buskerud) som et av valgene for å reparere på skaden med karakterer. Barnet satte opp Ung invest som førstevalg, da barnet gjerne ville ha bedre karakterer og var motivert for å forbedre resultatene.

Ringte rundt

Da det nærmet seg skolestart begynte jeg å ringe rundt for å høre om skoleskyss, da dette var totalt nødvendig for at barnet skulle komme seg til skolen og få nødvendig hjelp til å forbedre karakterene.

Der møtte jeg døra: Problemet ble uoverstigelig da ingen kunne skaffe skoleskyss. Problemet ble at barnet kom inn på førstevalget som var Ung invest, og derfor ble registrert som kursdeltaker og ikke student. Dermed hadde barnet ingen krav på skoleskyss.

Barnet har ingen mulighet til å komme seg til skolen uten skyss, og står derfor uten muligheter til skolegang etter endt ungdomsskole.

Etter jevnlige ringerunder med inntakskontor, PPOT, fylkeskommunen og Brakar og Ung invest, står saken fremdeles i stampe. Ung invest og PPOT har vært behjelpelige og prøvd å ordne via Nav og fylkeskommunen, men likevel ikke kommet i mål.

Går glipp av nødvendig hjelp

Resultatet er at ved skolestart er vi fremdeles ikke i mål. De skulle prøve å se om barnet kunne komme inn ved å finne en vanlig skoleplass i videregående skole i uansett hvilken, så barnet slipper å gå uten skoleplass. Dette er for så vidt en løsning, men barnet går da glipp av å få den hjelpen som Ung invest kunne gitt det for å forbedre karakterene.

Hvordan kan det være mulig at barn som trenger litt ekstra, ikke får skoleskyss og regnes som kursdeltakere i stedet for studenter?

Ingen fortalte oss at barnet ville miste skysstilbudet ved at det tok imot førstevalget på Ung invest. Vi hadde ingen aning om at man ble registrert som kursdeltaker og ikke student.

Kursdeltaker

Hos opptakskontoret fikk vi beskjed om, at hadde det stått som andrevalg, og man hadde fått avslag på førstevalg, ville det antakelig vært annerledes. Men siden barnet kom inn på førstevalget, ble det registrert som kursdeltaker og privatist.

Hvor er logikken i at barn med behov straffes og stenges ute fra opplæring de har behov for?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags