Er mangelfull informasjon regelen – og ikke unntaket? | Kristin Grov

MANGELFULLT: - Også Statens vegvesen må sies å ha hatt et mangelfullt grunnlag da de skulle mene noe om det som kommunen tenker skal bli en fremtidig skolevei for elever fra nåværende Hønefoss skolekrets, sier Kristin Grov.

MANGELFULLT: - Også Statens vegvesen må sies å ha hatt et mangelfullt grunnlag da de skulle mene noe om det som kommunen tenker skal bli en fremtidig skolevei for elever fra nåværende Hønefoss skolekrets, sier Kristin Grov. Foto:

– Det er ikke slik at rådmannen ikke visste at elever fra Hønefoss skole skulle overføres til Ullerål på det tidspunktet Statens vegvesen var involvert i reguleringsplanen, sier Kristin Grov i dette innlegget.

DEL

MeningerDet er ikke bare politikere og foreldre som er ført bak lyset i form av manglende informasjon i skolesaken. Også Statens vegvesen må sies å ha hatt et mangelfullt grunnlag da de skulle mene noe om det som kommunen tenker skal bli en framtidig skolevei for elever fra nåværende Hønefoss skolekrets. 

Som fortvilte foreldre har vi henvendt oss til Statens vegvesen for råd og veiledning – i en sak der vi ikke lenger har noen som helst grunn til å stole på at kommunen setter barnas sikkerhet høyt på prioriteringslista.

Svaret fra Statens vegvesen er som følger: «Ved reguleringsplan for Ullerål skole ble det besluttet å ikke fremme noe innsigelse da planen kun innebar utvidelse av eksisterende skole med eksisterende skoleveier. Når planene for Ullerål skole var under behandling var det ikke kjent for oss at det var planer om å legge ned Hønefoss skole og flytte disse elevene til Ullerål».

Kristin Grov

Småbarnsmor i Hønefoss skolekrets

Holttangen

Det er ikke slik at rådmannen ikke visste at elever fra Hønefoss skole skulle overføres til Ullerål på det tidspunktet Statens vegvesen var involvert i reguleringsplanen. Det visste han utmerket godt. 

Det er helt avgjørende at Statens vegvesen får forelagt all relevant informasjon på det tidspunktet en reguleringsplan er under arbeid. Når planen er vedtatt er det for sent. Statens vegvesen påpeker selv dette når de skriver: «Statens vegvesen kan ikke gå inn i etterkant av plansaker og kreve noe av kommunen». 

Vi er for lengst passert det stadium at vi lurer på om rådmannen «bare glemte» å gi Statens vegvesen opplysninger om overføringen av elever. 

Vi er kommet dit at vi opplever at mangelfull informasjon er regelen, og redelighet er unntaket.

LES FLERE MENINGER OM HØNEFOSS SKOLE:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags