En internasjonal skole på Ringerike vil være en berikelse | Mark Hermansen

VIL STARTE SKOLE: Agnar og Heidi Jo Hannisdal vil starte internasjonal skole i Hønefoss. - En berikelsen for kommunen, sier Mark Hermansen i dette innlegget.

VIL STARTE SKOLE: Agnar og Heidi Jo Hannisdal vil starte internasjonal skole i Hønefoss. - En berikelsen for kommunen, sier Mark Hermansen i dette innlegget. Foto:

Av

Mark Hermansen mener at kommunen bør revurdere sitt syn på en internasjonal skole.

DEL

Meninger Det er for tiden en søknad under vurdering hos Utdanningsdirektoratet om å starte en internasjonal grunnskole i Ringerike kommune. Skolen ønsker å følge en internasjonal læreplan hvor man legger til rette for et optimale læremiljø for hver enkelt elev.

Store deler av undervisningen vil forgå på engelsk. Lignende skoler har vist svært gode resultater på nasjonale prøver.

Ringerike kommune har fått muligheten til å uttale seg og de valgte å ikke støtte opprettelse av en slik skole i vår kommune. Jeg synes personlig at det hadde vært en berikelse med et slik tilbud for innbyggerne i og rundt vår region. Ikke bare for elever med et annet morsmål enn norsk, men også for elever med norsk som morsmål som ønsker å tilegne seg gode engelskkunnskaper.

Det finnes ikke et lignende tilbud i nærheten slik det er i dag, og å pendle ut av distriktet lar seg for de fleste ikke gjøre.

LES OGSÅ: En internasjonal skole gir ingen ekstrabelastning for kommunen | Agnar Hannisdal


Det er for tiden også en stor diskusjon om framtiden for Hønefoss skole. Slik det er nå sier Ringerike kommune nei til oppstart av en internasjonal skole og nei til opprettholdelse av Hønefoss skole. Samtidig ser de for seg en betydelig befolkningsvekst i årene framover. Kunne man ikke sett for seg et samarbeid?

For å vise at befolkningen ønsker opprettelse av en internasjonal skole på Ringerike, er det oppført en underskriftskampanje på hjemmesiden deres. De som støtter dette kan gjerne signere på www.discoveryschool.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken