Brit H. Walbækken Bøhler: Vi deler deres frustrasjon, men blir ikke hørt

– Vi tror på lærere og andre ansatte som roper et varsku om at kuttene og nedskjæringene har gått for langt, skriver Brit Helen Walbækken Bøhler i dette leserinnlegget.

– Vi tror på lærere og andre ansatte som roper et varsku om at kuttene og nedskjæringene har gått for langt, skriver Brit Helen Walbækken Bøhler i dette leserinnlegget. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har ropt for dere i budsjettbehandlingen bak de tykke veggene på rådhuset, men vår ene representant har bare en liten stemme, skriver Brit H. Walbækken Bøhler til ansatte i ringeriksskolen.

DEL

Leserinnlegg Vi i Solidaritetslista vet at det er de som befinner seg i skolen hver dag, hver uke hele året som vet hvordan hverdagen i Ringeriksskolen er.
Vi tror på lærere og andre ansatte som roper et varsku om at kuttene og nedskjæringene har gått for langt. Vi har ropt for dere i budsjettbehandlingen bak de tykke veggene på rådhuset, men vår ene representant har bare en liten stemme. Vi blir ikke hørt. Vi når ikke fram.

  • Solidaritetslista ønsker økt voksentetthet i barnehagen.
  • Solidaritetslista ønsker flere lærere i skolen.
  • I vårt budsjettforslag fant vi midler til det.

LES OGSÅ:

Mer enn flotte bygninger

Vi vet at en god skole består av mer enn flotte bygninger. En god skole bygges av gode lærere som gis mulighet til å undervise elevene på en god måte. Det å gi lærerne muligheten til å dele klassene i mindre elevgrupper i praktiske fag, gi elevene mulighet til å få tettere oppfølging i fag de synes er vanskelige og ha voksentetthet nok til at alle blir sett – det er det som bygger en god skole mer enn glassfasader, stål og betong. 

I de ti årene Samarbeidskammeratene har sittet med flertallet i kommunen har vi spinket og spart. I de ti årene dagens tiendeklassinger har vært elever ved grunnskolene i Ringerike har lærere, foreldre og elever fått høre at vi må kutte, vi må spare, for å få orden på økonomien, for å komme ut av Robek.

Dugnaden er over

Nå er tiendeklassingene som har vært salderingspost hele oppveksten ferdig med grunnskolen, Ringerike er ute av Robek og går med flere millioner i overskudd. Dugnaden er over.

Men fremdeles ber Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti lærere, foreldre og elever om å ha forståelse for nye kutt, ytterligere svekking av tilbudet i skolen. Det er så mye annet de heller vil bruke penger på, økte politikerhonorar og flere heltidspolitikere for å nevne noe.

Vi i Solidaritetslista hører varselropet fra lærerne og de andre i skolen. Vi deler deres frustrasjon. Men vi har bare en stemme. Vi når ikke fram. Vi blir ikke hørt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken