– Hønefoss skole har gått ut på dato

NYE SKOLER: Foreldre bør heller fokusere på det positive ved at kommunen får nye skoler, mener Arne Kristian Bye.

NYE SKOLER: Foreldre bør heller fokusere på det positive ved at kommunen får nye skoler, mener Arne Kristian Bye. Foto:

Av

– Hønefoss skole har sikkert vært en bra skole med gode tradisjoner, men den har gått ut på dato, skriver Arne Kristian Bye i dette innlegget.

DEL

MeningerFor en utenforstående er det forunderlig å lese i mediene om debatten som er rundt barneskolen i Hønefoss. De yngste skoleelevene i byen får en unik mulighet til å trå sine barneskolesko i to helt nye, topp moderne, barneskoler i trygge omgivelser.

I stedet for å glede seg over den unike muligheten barna får, så er det noen som skaper mye fokus på bevaring av en umoderne skole. En skole med en beliggenhet som verken innbyr til et sunt ute- og innemiljø eller trafikksikker skolevei.

– Gammel og slitt

Hønefoss skole har sikkert vært en bra skole med gode tradisjoner, men den har gått ut på dato. Bygningsmassen er gammel og slitt. Plasseringen, mellom elva og hovedgata i Hønefoss, burde alene være grunn nok til at ansvarlige foreldre tar imot Benterud og Ullerål med åpne armer.

Det argumenteres om trafikal usikkerhet på nye Ullerål. Å trave gjennom byen eller trave rundt i sentrum av byen. Hva er verst?

Det kan ikke være verre å gå/sykle til Benterud eller Ullerål enn det er å gå/sykle midt i byen. Foreldre må være sitt ansvar bevisst og lære barna hvordan de ferdes i trafikken på en trygg måte.

Vennskap brytes

Det argumenteres også med at vennskap brytes. Venner kommer og venner går. Barn finner løsninger, tilpasser seg og finner nye venner om ting blir annerledes. Det kan virke som om at det er de voksne, og ikke barna, som sliter med det.

Alle foreldre som berøres av dette, burde fokusere på det overveldende positive med to helt nye skoler, og ikke fokusere på bagateller.

Arne Kristian Bye
Forundret observatør

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags