Hønefoss skole – et nyttig smykke | Finn Kjærnet

Av

– Hønefoss folkeskole har gitt meg mange gode opplevelser både som elev og lærer, sier Finn Kjærnet i dette innlegget.

DEL

MeningerRingerikes Blad har mange interessante nyheter om byplaner. Som Hønefossing i skjellsettende alder og stadig på besøk, synes jeg alt angår meg enda jeg er litt opp i 90-årene.

Hønefoss folkeskole har gitt meg mange gode opplevelser både som elev og lærer. Forslag om å rive den vakre, nyttige bygningen er skremmende – også med hensyn til hva som kan komme i stedet.

En fortettet bygningsmasse vil selvsagt øke antall barn. For dem vil en skole i nærmiljøet være særdeles viktig, også for fritidsaktiviteter.

Folkeskolen med stort areal, Riddergården, Gladtved-tomta og brygga, med forbindelse til Nordre park og fossen, er nå et sammenhengende fellesareal. Dette må ikke skusles bort som tomter. 

Disse godbiter er allerede foreslått som friområde. Der kan det bli mange slags nyttige og underholdende aktiviteter, både for bysbarn og tilreisende i alle aldre. Det gjelder mye mer enn en lang skolevei, selv om det er mer enn viktig nok.

I denne grønne lungen kan investorer boltre seg i forståelsen med kommunen. Der kan de skape seg et ry som folkets velgjørere.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags