Det er tid for handling, barna trenger sikker skolevei | Jørn-Inge Frøshaug

MÅ GJØRE NOE: Det er tid for handling i denne saken. Sjansene vi tar ved å vente, er for store, skriver Jørn-Inge Frøshaug. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

MÅ GJØRE NOE: Det er tid for handling i denne saken. Sjansene vi tar ved å vente, er for store, skriver Jørn-Inge Frøshaug. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

– Det er en viktig verdi for bygda at barna har trygge skoleveier, sier Jørn-Inge Frøshaug.

DEL

MeningerI Ringerikes Blad 4. desember 2018 kunne vi lese om en gang- og sykkelvei som har blitt lovet, men ikke har blitt bygget.

Sjetteklassingen Lotta Støa forteller om at hun savner en trygg skolevei. Hun sier videre at elevene ikke får lov til å sykle, fordi veien er farlig. En bekymret mor, Hege Andersen Hære forteller også om en sønn som ikke får ferdes langs veien alene.

Jeg deler deres bekymring. Det vet jeg mange andre gjør også.

Som Røyse-gutt har jeg både syklet og gått til skolen og andre aktiviteter gjennom en hel barndom. Det har bydd på en del skremmende opplevelser. Økende tungtrafikk og sjåfører som bryter fartsgrensen preger trafikkbildet. Det er ikke bare barn som ferdes langs veien, men også voksne som benytter seg av den til mosjonering.

Jørn-Inge Frøshaug

Bekymret kommunepolitiker fra Hole

Røyse

Ikke tid til å vente

Tidligere varaordfører og Høyre-politiker, Sjur Tandberg begrunner forsinkelsen med det økonomiske kaoset. Lederen fra samme parti i plan- og miljøstyret, Per Christian Gomnæs viser til trafikkmålinger som viser høy trafikk på strekningen.

De er begge enige i at dette er et trafikksikkerhetsproblem. Jeg deler bekymringen, atter en gang.

Det er en viktig verdi for bygda at barna har trygge skoleveier. De lærer seg om trafikk og får frisk luft før og etter skoledagen. Kanskje de også bygger viktige sosiale bånd med skolekamerater som skal samme vei.

Skoleveien som nevnes, er en fylkeskommunal vei. Det er Buskerud fylkeskommune som er ansvarlige for trafikksikkerheten. Men har vi tid til å vente? Et uhell eller en dødsulykke, vil være et tilfelle for mye.

Undertegnede har tatt kontakt med samferdselsutvalget i Buskerud fylkeskommune. Vi ber her om handling fra fylkeskommunens politikere. I brevet nevner jeg behovet for en midlertidig løsning som kan trygge skoleveiene fram til prosjektet står ferdig.

LES OGSÅ: Nedslående fartsmålinger i Hole: Kjørte i 94 km/t ved skole og barnehage

Midlertidige tiltak

Hole Arbeiderparti sine representanter i plan- og miljøstyret, Tom Olsen og Kristin Victoria Jansen har også sendt et brev til administrasjonen/de andre politikerne i utvalget, der de ber om en redegjørelse. Også i dette brevet, ber vi om midlertidige tiltak som kan gjøre skoleveien tryggere.

Hole Arbeiderparti vil arbeide for denne saken framover. Det er av stor viktighet for bygda at trafikksikkerheten ivaretas. Folk skal følge seg trygge langs veiene i Hole.

Det er tid for handling i denne saken. Sjansene vi tar ved å vente, er for store.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags