Bør den tredje skolen ligge i Krakstadmarka? | Ivar Gunnar Lia

- Bør den tredje skolen ligge i Krakstadmarka, spør Ivar Gunnar Lia, lokalpatriot.

- Bør den tredje skolen ligge i Krakstadmarka, spør Ivar Gunnar Lia, lokalpatriot. Foto:

Av

– Det er het diskusjon om Hønefoss skole foran valget. Mange mener at denne skolen bør bevares og fortsatt brukes, i tillegg til de to nye skolene i hver ende av byen. Andre mener at kommunen ikke har råd nå, skriver Ivar Gunnar Lia.

DEL

LeserbrevJeg vil lufte en annen idé, som kan være interessant ut fra hvor man forventer byggevirksomhet nær sentrum i årene som kommer.
Krakstadmarka er antatt å skulle romme hundrevis av nye boliger, mange av dem egnet for barnefamilier. Kan det derfor være mer riktig å planlegge for barneskole i dette området?

En slik plassering vil gjøre det mulig å ta elever fra Vestern-området, fra området rundt sykehuset og fra søndre del av Hønefoss for øvrig, vel å merke dersom den planlagte brua over elva ved Aka Arena bygges.

Politikerne har vedtatt og bygget to dyre, nye skoler. Det er derfor sannsynligvis lite penger til nye skolebygg nå, men kanskje om noen år?
Et slik «triangel» av skoler vil kunne dekke behovet i Hønefoss i langt tid framover på en fleksibel måte i forhold til opptaksgrenser. Skoleveien vil også kunne bli trygg for de aller fleste elever, selv om det alltid vil være utryggheter noen steder.

Er det kanskje også en mer riktig løsning for barna og også økonomisk sett for kommunen?

Er dette noe politikerne har vurdert eller kan tenke å vurdere, som alternativ til fortsatt drift av Hønefoss skole?
Hvis løsningen med de to nye skolene var litt forhastet, slik mange mener, så bør man vurdere alle løsninger før man gjør mer innenfor dette området.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags