Kvinner er overrepresentert i skolen | Per-Erik Berge

MANGE KVINNER: – Skolen er befolket av småskolekompetanse der det faglige ikke nødvendigvis står så sterkt, sier Per-Erik Berge i dette innlegget.

MANGE KVINNER: – Skolen er befolket av småskolekompetanse der det faglige ikke nødvendigvis står så sterkt, sier Per-Erik Berge i dette innlegget. Foto:

Av

– Skjønner det er vanskelig å få menn inn i dagens kvinnedominerte virkelighet, og vanskeligere kan det bli, hvis kjønnsskjevheten befester seg, skriver Per-Erik Berge i dette innlegget.

DEL

Meninger Det er et svik mot elever på barnetrinnet, ikke å gripe inn når nærmere 100 prosent av lærerne er kvinner på mange skoler.

Skjønner det er vanskelig å få menn inn i dagens kvinnedominerte virkelighet, og vanskeligere kan det bli, hvis kjønnsskjevheten befester seg.

Gutter trenger at det er mannlige lærere på skolen, en passelig miks av begge kjønn. Jenter gjør nok også det, men klarer naturlig nok dagens situasjon lettere, og har nok fordeler i den rosa potteplantekulturen som hersker nå, med overrepresentasjon av kvinnelighet, førskolelærere og spesialpedagoger av alle slag.

Mye sosial kompetanse finnes, men hvordan er det med fagligheten?

Kvinner med god faglig bakgrunn er minst like gode som tilsvarende menn. Det er bare det at skolen er befolket av småskolekompetanse der det faglige ikke nødvendigvis står så sterkt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags