Gå til sidens hovedinnhold

Spiller det noen rolle hvem som styrer landet? | Masud Gharahkhani (Ap)

Artikkelen er over 2 år gammel

- For Buskerud, er det 172 millioner grunner for at det faktisk spiller en stor rolle hvem som styrer landet, mener Masud Gharahkhani (Ap).

Meninger

Spiller det noen rolle hvem som styrer landet? Spiller det noen rolle for kvaliteten i eldreomsorgen og hverdagen til hverdagsheltene, de som jobber i pleie og omsorg, hvem som faktisk styrer? Spiller det noen rolle for de ansatte i barnehagen og skolen, de som skal sørge for at barna våre får den beste starten på livet?

Spiller det noen rolle for småbarnsforeldres hverdagsøkonomi hvem som styrer? Spiller det noen rolle for dem som er bekymret for jobben sin, hvem som styrer? Spiller det noen rolle for hverdagen for vanlige arbeidsfolk hvem som styrer? Spiller det noen rolle for dem som er bekymret for sentralisering, hvem som styrer?

For Buskerud, er det 172 millioner grunner for at det faktisk spiller en stor rolle hvem som styrer landet. Dersom Arbeiderpartiets statsbudsjett fikk flertall ville det gitt 172 millioner kroner mer til å skape sterke fellesskap: Flere ansatte i barnehage og skole, flere ansatte i eldreomsorgen, at folk kan leve det gode liv både i byen og på bygda, et statsbudsjett som gjør det mulig å bygge Norges mest moderne sykehus i Drammen uten å kutte i tilbud og tjenester til vanlige folk.

Et statsbudsjett som tar kampen mot fattigdom på alvor. Det betyr nei til kontantytelser som hemmer integrerings- og arbeidslinjen. Ja til arbeidsmarkedstiltak og et integreringsløft som får folk i arbeid. Ja til et organisert arbeidsliv der arbeidsfolk har makt. Ja til skolemåltid og fritidstilbud for alle uavhengig av størrelsen på kontoen til mor og far.

Masud Gharahkhani

Stortingsrepresentant, Buskerud, Arbeiderpartiet

 

Skal vi bo i et av verdens beste land, med et sterkt velferdssamfunn og sterke fellesskap både i byen og på bygda, må vi ta likestilling på alvor. Det er et land der vi verdsetter arbeidslinjen og tar vanlige folks arbeidsliv på alvor, et land med små forskjeller, et land som bygger lag og ikke elite, et land som fordeler rettferdig, har verdiskaping og bygger framtidens arbeidsplasser – ikke et land som gir enorme skattekutt til eliten og de aller, aller rikeste.

Hvordan et storting forvalter fellesskapets ressurser, avgjør om lykkelandet Norge også gjelder for framtidige generasjoner, om vi også i framtiden vil ha det sosialdemokratiske fellesskapet mange land ser til.

Mens den kollektive høyresiden er til for 1 prosent av de rikeste i landet, er Arbeiderpartiet til for arbeidsfolk, for vanlige folk som vil bygge laget og ikke eliten.

Kommentarer til denne saken