Gå til sidens hovedinnhold

Stig Hellerud: Skognæringen behøver en ny tømmerhavn

Artikkelen er over 3 år gammel

– For en skognæring i vekst og investeringsvillighet vil det være helt avgjørende at næringen har tilgang til en tømmerhavn for både utskipning av tømmer og flis, men også ferdigvarer fra tilhørende industri, skriver styreleder i Drammensregionens Virkesterminaler, Stig Hellerud.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredag 16. mars 2018 ble rapporten fra forprosjektet om lokalisering av ny tømmerhavn i Drammensregionen lansert. Rapporten beskriver de lokasjonene næringen selv har kommet fram til og satt som potensielle for en ny tømmerhavn. Dette er på ingen måte en endelig rapport, men en mulighetenes rapport for en skognæring i vekst.

Buskerud fylkeskommune har vedtatt at lokalisering av en ny tømmerhavn skal behandles i en regional plan. En regional plan vil utrede alle alternativer og involvere alle nødvendige parter i denne saken. Næringen er svært positiv til en regional plan og vi vil støtte opp om arbeidet og bidra på en konstruktiv måte i prosessen. Vi forventer samme tilnærming fra politisk hold.

For en skognæring i vekst og investeringsvillighet vil det være helt avgjørende at næringen har tilgang til en tømmerhavn for både utskipning av tømmer og flis, men også ferdigvarer fra tilhørende industri.

Skog vil være en meget viktig bidragsyter i det grønne skiftet og ved å legge til rette for investeringer i gode logistikkløsninger vil det være mulig å skape flere arbeidsplasser og velferd i årene som kommer.

Norge som nasjon er nødt til å finne nye industrielle alternativer nå som vi skal omstille oss til mindre bidrag fra oljenæringen.

Stig Hellerud

Styreleder Drammenregionens, Virkesterminaler (DVT)

 

Fra flere hold har det blitt slått fast at vi må skape minst 20.000 nye arbeidsplasser hvert år i årene som kommer for å opprettholde dagens velferd. Skognæringen gir arbeid til mange, men de er ikke like synlige som høyteknologiske arbeidsplasser sentrumsnært, men allikevel er de like viktige og må ivaretas.

En ny tømmerhavn vil gi forutsigbarhet for store investeringer i ny industri, og den vil sørge for sikkerhet for skognæringens tilgang til markeder og utvikling av en konkurransedyktig verdikjede for hele Østlandet.

Skognæringen gir arbeid til mange, men de er ikke like synlige som høyteknologiske arbeidsplasser sentrumsnært, men allikevel er de like viktige og må ivaretas.

 

LES OGSÅ: Næringsministeren på Sundvollen i dag: – Vi må gjøre det lønnsomt å investere i Norge

LES FLERE INNLEGG OM SKOGNÆRINGEN:

Kommentarer til denne saken