Hønefoss - et sted for pensjonister | Per Askilsrud

HVERVENMOEN: - Næringsgrunnlaget står i fare i bykjernen. Er det slik vi vil ha det, spør Per Asilsrud.

HVERVENMOEN: - Næringsgrunnlaget står i fare i bykjernen. Er det slik vi vil ha det, spør Per Asilsrud. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Hønefoss sentrum er i ferd med å bli flyttet til Hvervenkastet, skriver Per Askilsrud i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerDagens administrasjon har satt målstyring som sitt arbeidsredskap for årene som ligger framfor oss. Det de ikke ser, er fallgruvene. Å tro at Ringerike skal få alt til, er vel som å brolegge veien til helvete. Harde ord, men kanskje nødvendige ord. 

Over 400 av landets kommuner tenker ganske likt. Og i dag er ca. 14.000 nye leiligheter/hus til salgs. Det bygges som aldri før, og med fare for renteøkning vil det gå utover både kommune selv og ikke minst utbyggere.

Dagens administrasjon tenker for høyt i Ringerike. Det er stor forskjell på teori og praksis, og hvis mål ikke nås, blir det en dyr affære. Og det heter seg at Ringerike skal satse på folk med høy utdannelse. Ja ja, tenker jeg, vi skal bli en kommune for de vellykkede. Men slik vil det jo aldri bli. En tenkning som virker ganske selvopptatt og som ikke er mulig å oppnå.

Stortingsmelding 48

Og hva med Ringeriksbanen? Banen jeg har hørt om i hele mitt liv, kommer den? Jeg jobbet på NSB i 1978, da kom det en stortingsmelding som het 48, satsing og sanering av NSB.

Per Askilsrud

Første vara til kommunestyret for KrF.

Der det skulle satses på de store byene, og saneres i resten av landet. Det ble kalt Inter City. Men den gang var politikerne mer opptatt av reisetiden på Bergensbanen enn Inter City. Vi måtte vise solidaritet med Hallingdal.

Hadde vi tenkt Inter City på den tiden, tror jeg Ringeriksbanen hadde vært på plass. Om den hadde gått over Hadeland, eller nåværende forslag gjennom Hole. Er vi heldig kan den nå være ferdig i 2029, hvis stortingspolitikerne holder på sitt vedtak. Noe jeg har vanskelig for å tro. Ringeriksbanen blir for dyr. Vel, den som lever for se.

LES OGSÅ: Mange vil til Hvervenkastet, men Arnfinn Bakke vil ha Coop

Hønefoss sentrum flytter

Hønefoss sentrum er i ferd med å bli flyttet til Hvervenkastet, det blir vanskeligere og vanskeligere å drive næringsdrift i Hønefoss sentrum. Og det er dyrt å parkere – på Hvervenkastet er det gratis. Hønefoss sentrum er i ferd med å bli et sted for pensjonister. De selger sine hus på bygdene, og flytter til Hønefoss.

Næringsgrunnlaget står altså i fare i bykjernen. Er det slik vi vil ha det?

Det blir altså viktig at politikerne tar tak i dette, og er med og bestemmer. I dag kommer mye som orienteringssaker fra administrasjonen. Vi bør vel se på delegeringsreglementet, som gir rådmann og hans stab altfor store fullmakter.

Ringerike kommunestyre er det overordnede i vår kommune. Det er på tide de tar tak, og ikke sier ja-og-amen til alt det administrasjonen bestemmer.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags