Det er til min store glede som mangeårig bompengemotstander at det nå endelig har blitt et folkeopprør mot denne svært så usosiale måten å finansiere kommunal infrastruktur og andre ikke veirelaterte prosjekter. 

Flere hundre tusen sier nå uavhengig av partitilhørighet at de sier nei til bom. 

Når skal politikere begynne å respektere sine velgere? Nå leser jeg til min store forskrekkelse at nye E-16 skal teppebombes med bompenger. Når ble det egentlig en kommunal oppgave å finansiere en europavei, en hovedfartsåre mellom øst og vest?

E16 genererer enorme summer i statskassen og det er da ikke slik at veien ikke hadde kommet dersom kommunene Ringerike og Jevnaker hadde sagt nei til bompenger.

Styrker infrastrukturen

Ikke trenger man ny vei lokalt heller. Det er summen av kjøretøy som tilsier at man trenger en styrking av infrastrukturen. Lokalt hadde man klart seg med dagens vei. Det kloke ville derfor vært å takket pent nei til å være med å finansiere lokalt   

Snart skal staten i gang med bygging av ny E16 Hole-Bærum. Da hadde man sikkert tenkt å sette opp ransportaler der også, men det har i hvert fall ikke jeg tenkt å la passere uten sure oppstøt og kraftsalver mot lokalpolitikere i Hole. Når politikere velger å straffe folk flest, så vil folk flest si ifra. Jeg håper derfor at medlemmer av politiske partier bruker tiden fram mot bygging av vei flittig i sine medlemsmøter. 

Det blir som kjent ikke vedtatt bomfinansiering i Stortinget dersom det lokalt ikke ligger lokale vedtak til stede. Både Høyre, arbeiderpartiet, venstre og Fremskrittspartiet har medlemmer som klart sier nei til bompenger, men stemmene er for få og partipisken for hard.

Ole Morten Jensen

Arbeidstaker og pappa

Hole

 

Vanskelig å ignorere

Dersom flere reiser seg og sier sin mening blir det vanskelig for partiets ledelse å ignorere det. En annen sak dere som medlemmer bør gjøre er å forlange at bompenger må avgjøres via folkeavstemning. Da blir det folkets stemme som høres i stedet for politikere med ambisjoner om å klatre høyest mulig på bekostning av alle andre. 

Våre transportkostnader har de siste årene økt kraftig. Nå må dette stoppe opp og flates ut. Vi trenger mat på bordet også. Ikke alle har de samme mulighetene som politikere har økonomisk. Det må de faktisk snart forstå.

Til slutt har politikere begynt å lufte tanken om GPS styrt veiprising. Beklager, men det er et så stort overgrep mot bilisten at de burde være flaue over å i det hele tatt tørre å foreslå det.

Les også

Bomveier er den nye svartedauden | Svein jr. Slåtsveen