Så er endelig en ulv skutt | Kjell Melby

ENDELIG: – Det er på sin plass å minne om at dyrelivet ikke bare består av sau, skriver Kjell Melby.

ENDELIG: – Det er på sin plass å minne om at dyrelivet ikke bare består av sau, skriver Kjell Melby. Foto:

Av
DEL

MeningerErland Røed tillater seg å «raljere» over at et stort antall jegere har deltatt i jakten på og skutt en stakkars enslig ulv i Søndre Land.

LES OGSÅ: Ulvedrap er bare trist | Erland Røed


Han påstår at de fleste av jegerne ikke engang har eid en sau, like lite som Røed antakelig har hatt ulv tett inntil sin bolig og kjent på utryggheten som en ulv rundt hushjørnene skaper.

Ja da, jeg har hørt nok ganger at ulv ikke er farlig for mennesker, men hvorfor går de da bak store gjerder i dyreparker?

Ikke bare sau

Det er kanskje også på sin plass å minne om at dyrelivet ikke bare består av sau. Rådyr, hjort, elg osv. utsettes for store lidelser når ulv ferdes fritt i et område. Jakten på ulv er neppe noen «trofé» jakt.

Slik jeg kjenner folk i området Enger-Horn, et samfunn med boliger, gårdsdrift og hytter, så tror jeg nok det føles kun lettelse over at det igjen er trygt for alt av dyr som ferdes i området.

Vi har selv hytte i området hvor ulven ble skutt. Vi har lenge opplevd et rikt dyreliv med daglige møter med rådyr, hjort og elg. En periode har det vært lite å se, kanskje ulven er en årsak?

LES OGSÅ: Skabbrev må fjernes | Hakan Simsek

En liten rådyr «familie» har hatt tilhold nederst på vår eiendom, men forsvant for en tid siden.

Ille tilredt

Hvorfor? Svaret fant vi når vi fant et dødt, ille tilredt dyr 50 meter fra vår hytte, i området der de hadde hatt tilhold. Hvem gjør slikt?

Svaret har vi fått, og heldigvis er synderen tatt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags