Gå til sidens hovedinnhold

Unge Høyre: Eksamen før russetiden!

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det må gå an å feire 13 års skolegang uten at eksamen går til helvete - man skal ha eksamensnerver til eksamen, ikke fyllenerver, skriver Ringerike og Hole Unge Høyre i dette leserinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå smelter snøen og årets første løvetann titter opp fra dvalen. Det gjør også russen. Det som skal være en feiring av 13 års skolegang blir heller et skolehelvete i en svett gymsal med tung bakrus. Slik har det ikke alltid vært. Det var nemlig Arbeiderpartiet som i 1979 fant ut at man skulle flytte eksamen til før russetiden, og det var for å prøve å dempe feiringen.

Det er der motsetningene møtes. Russetiden er nemlig ikke dempet i det hele tatt, den fortsetter å vokse buss for buss, år for år.

Heldigvis har en kunnskapsminister fra Høyre kommet for å hjelpe. Han har nå satt ned et utvalg som har som oppgave å finne en måte å flytte eksamen til etter russetiden. Dette har han nå fått til med sterk hjelp og støtte fra Unge Høyre.

Sammen har de startet noe som kan være slutten på en kjempetung innspurt, og slutten på 40 tiltaksløse år.

I tillegg henger det ikke på greip i det hele tatt at russetiden kommer først. Russetiden handler om å feire at man er ferdig med 13 obligatoriske år på skolen. Man feirer at man er klare for å gå videre. Man feirer ikke selve eksamen.

Likevel er det sånn det har blitt. Så det er vel klinkende klart at her må noe gjøres, eller skal vi la tiltaksløse politikere fortsette arbeidet med å feie ungdommens utdanningsmuligheter under teppet?

De eneste som ikke vil flytte eksamen til før russetida er maktkåte politikere fra Arbeiderpartiet som får sove bedre om natta jo mer de dikterer over andres liv.

Det er rett og slett hårreisende at ingenting har blitt gjort før nå. Russen selv er enig, Lektorlaget er enig, Foreningen mot rusgift er enig, og flertallet i befolkningen er enige.

De eneste som ikke vil flytte eksamen til før russetida er maktkåte politikere fra Arbeiderpartiet som får sove bedre om natta jo mer de dikterer over andres liv.

Det må gå an å feire 13 års skolegang uten at eksamen går til helvete - man skal ha eksamensnerver til eksamen, ikke fyllenerver. Derfor er Høyre i gang med å flytte eksamen til før russetiden, så elevene får den feiringen de fortjener.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken