Gå til sidens hovedinnhold

– Journalisten ga strykkarakter, jeg gir terningkast fire | Knut Palerud

Artikkelen er over 3 år gammel

Knut Palerud er rykende uenig i Ringerikes Blads anmeldelse av russetoget i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må bare kommentere RBs «anmeldelse» av russetoget 17. mai.

En kan nesten lure på om journalisten hadde stått opp med feil bein, eller fått i seg altfor mange sure softis, for maken til negativitet er det lenge siden jeg har sett på trykk.

En kan lure på om mye av anmeldelsen var skrevet 16. mai på grunnlag av at russetoget pleier å være dårlig, og det er det sikkert i år også ...

Godt under middels

Jeg kan imidlertid være enig i at russetogene har vært godt under middels de siste årene, hvor ideer og plakater har blitt skrevet i hui og hast 30 minutter før togstart.

Men akkurat i år har faktisk russen prøvd å være i forkant, de har hatt flere workshops og plakatene var ferdigskrevet for flere dager siden. Dette synes jeg faktisk årets tog bar preg av, ideene og poengene var mange og kreative, selvsagt av litt varierende kvalitet, men mye var faktisk bra og morsomt.

Journalisten hørte ingen som lo, jeg hørte og så mye latter og humring jeg, kanskje ikke gapskratting, men det er da ikke premieren på Hønefossrevyen vi overværer heller.

Det etterlyses lokale instruktør-ressurser slik som under Russerevyen, men det kan da ikke seriøst menes at det skal leies inn instruktører til tusenvis av kroner for å snekre sammen et slagkraftig russetog. Da har en ikke helt skjønt konseptet.

– Terningkast fire, ikke stryk

Et russetog er ment for at russen etter flere ukers feiring skal vise fram seg selv, bilene og anleggene sine, krydret med morsomheter, noe jeg synes de traff bra med i år. Selv mine svigerforeldre og foreldre på 70 og 80+ syntes mye var bra, så helt «partytog» kunne det ikke vært.

Journalisten rakk tydeligvis å lese en del plakater selv om toget gikk fort (ironi), for mange av poengene ble snappet opp, men de fleste falt tydeligvis ikke i god jord. Derfor lurer jeg litt på hva som egentlig er referanse-grunnlagene her, det kan i hvert fall ikke være tidligere russetog (har egentlig journalisten sett dem?). Mulig det er den tidligere nevnte Russerevyen og kanskje til og med showene til TBA det sammenlignes med, da tror jeg vi er litt ute å kjøre vedrørende forventninger og mål.

Journalisten ga strykkarakter, jeg gir terningkast fire. Noen sensorer gir nemlig også litt kred. for innsats og vilje.

Helt til slutt, ja, jeg er opphavet til en av årets russ (og derfor kanskje inhabil). Men det var jeg også for noen år siden, og da var ikke toget slettes ikke bra.

Les også

Rett i bakrus for russens partytog

Kommentarer til denne saken