Sindre Nørgaard: Farlig politikk når MDG vil stoppe veiutbygginger

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sindre Nørgaard advarer mot Miljøpartiet de grønne i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevMiljøpartiet de grønne (MDG) vil, hvis de kommer til maktens vippested, stoppe utbyggingen av sju større veiutbygginger i Norge. Deriblant nye E16 mot Hønefoss.

LES OGSÅ DETTE LESERINNLEGGET: Hanne Lisa Matt (MDG): – Ringeriksbane og ny E16 vil gjøre uoprettelig skade

I selvoverbevisende ordelag innbiller de seg selv at dette vil tjene miljøet.

Køene vil imidlertid med denne politikken vokse, og bilene vil forflytte seg sakte i evige køer, og forurense unødvendig mer. Men det bekymrer ikke MDG.

Noe som de imidlertid ikke har gjort dypere tanker om er hva nye motorveier, med midtdelere, sparer av menneskeliv.

Personlig kjørte jeg på E16 litt syd for Hønefoss, en solfylt junidag i år. En vei som kjent er uten midtdelere, og klart utgått på dato i året 2015. Med svært tung trafikk. Det var ikke til å ta feil av. Det hadde vært en møteulykke. En ung mann hadde brått mistet livet, fordi det ikke er midtdelere der på den gamle Europaveien.

Tankene gikk også til talskvinne for MDG, Hilde Opoku, som nonchalant underkjenner at satsing på nye veier sparer liv. Se derimot eksempelvis til den nye E18 motorvegen med midtrabatt i Vestfold, kontra den tidligere meget belastede strekningen, som tok mange uskyldige liv.

Naive og farlige politikere fra MDG skal man ta på alvor, og ikke tro de er et parti som sikrer trygghet for mennesker, men snarere utsetter de som ferdes på norske veier for den tyngste bør: Å miste en man er glad i. Det er realismens blikk på en farlig og frastøtende politikk.

Noe som de imidlertid ikke har gjort dypere tanker om er hva nye motorveier, med midtdelere, sparer av menneskeliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags