Gå til sidens hovedinnhold

Ketil Solvik-Olsen (Frp): Flere reisende velger å ta toget på Bergensbanen

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ferdigstilling av Ringeriksbanen mellom Sandvika og Hønefoss vil gi økt kapasitet og redusert reisetid på Bergensbanen.

Regjeringen er opptatt av å legge til rette for at flere reisende velger tog, spesielt i og mellom byområdene.

Vi arbeider på flere fronter for å gjøre togtilbudet mer attraktivt. Det bygges ny infrastruktur, midlene til vedlikehold av dagens jernbaneinfrastruktur er mer enn doblet, nye tog kjøpes inn og rutetilbudet blir stadig bedre.

For at de reisende skal velge toget, er det helt avgjørende at togene kommer og går når de skal, at man opplever reisen som komfortabel og forutsigbar. Regjeringens satsing på vedlikehold gjør at vedlikeholdsetterslepet nå reduseres for første gang på flere tiår.

Dermed legger vi til rette for økt punktlighet og regularitet for jernbanen. Det vil styrke over tid styrke tilliten hos de reisende. Vi opplever nå en nesten eventyrlig passasjervekst på jernbanen. NSB satte ny passasjerrekord i 2015. 67,1 millioner reiser ble foretatt med NSBs tog, en økning på seks prosent fra 2014.

På regionaltogene mellom Oslo og Bergen ble det registrert 1.136.000 reiser i 2015, drøyt fem prosent flere enn i 2014.

Det er positivt at flere benytter regionaltogtilbudet på Bergensbanen. Alt ligger til rette for passasjerøkning også i årene som kommer.

I år er Bergensbanen en av de prioriterte strekningene for vedlikehold.

Ferdigstilling av Ringeriksbanen mellom Sandvika og Hønefoss vil gi økt kapasitet og redusert reisetid på Bergensbanen.

I 2020 står et nytt tunnelløp i Ulriken klart. Regjeringen har også valgt konsept for videre planlegging av dobbeltspor fra Arna utenfor Bergen, i første omgang til Stanghelle. Disse tiltakene på den andre siden av fjellet bidrar også til å gjøre togtilbud mellom Oslo og Bergen mer attraktivt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.