Torbjørn Endal: Er Ringeriksbanen politisk manipulert?

Torbjørn Endal skriver i dette leserinnlegget at Ringeriksbanen er en manipulert prosess som dagens regjering startet høsten 2014 med Aps velsignelse.

Torbjørn Endal skriver i dette leserinnlegget at Ringeriksbanen er en manipulert prosess som dagens regjering startet høsten 2014 med Aps velsignelse. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har fått en hasteprosess der høyre hånd knapt har visst hva venstre hånd har gjort, skriver Torbjørn Endal i dette leserinnlegget.

DEL

LeserinnleggPåstanden om politisk manipulering av Ringeriksbanen er utvilsomt sann. Martin Kolbergs følelse av å være politisk manipulert i denne saken er vel helst fordi han ikke vil ta medansvar for den manipulerte prosessen. En manipulert prosess som dagens regjering startet høsten 2014 med Aps velsignelse. Ap har sluttet seg til regjeringens strategi gjennom komitevedtak på Stortinget.

Strategien har vært å framskynde et 130 år gammelt mislykket prosjekt ved å ignorere norske lover og regelverk ment for å sikre veloverveide kloke beslutninger i slike store samfunnsprosjekter. I stedet har vi fått en hasteprosess der høyre hånd knapt har visst hva venstre hånd har gjort. Det store bedraget startet ved at regjeringen valgte ikke å utarbeide en ny og fullverdig konseptvalgutredning (KVU) til erstatning for den underkjente lemfeldige KVUen fra 2008. En ny KVU for Ringeriksbanen ble lovet av regjeringen i inneværende nasjonale transportplan 2014–2023 (side 64). Ny KVU er ikke laget. Det kan ha vært i frykt for at et annet alternativ enn Sandvikalinjen ville framstå mye bedre.

Torbjørn Endal

Eiksmarka

Hva er det med politikere som ikke ønsker å få reelle alternative togtraseer fullverdig utredet i lys av gode økonomiske og bærekraftige løsninger for storsamfunnet? Tåler ikke nyere politiske prosesser dagens lys? Jeg tror Martin Kolberg er en av de nærmeste til å kunne forklare det norske folk hvorfor alternativet Ringeriksbanen Nord / Nittedalslinjen ikke får delta i en fullverdig KVU slik Plan- og bygningsloven krever. Tar Martin Kolberg denne utfordringen?

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags