Gå til sidens hovedinnhold

Knut Berntsen: Damene mot strømmen

Artikkelen er over 5 år gammel

Knut Berntsen vil ikke være en del av det «vi»-et Ingeborg Bech og Eva Bekkelund-Eriksen skriver om i sine leserinnlegg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så har vi de her igjen, Hole-bygdas utrettelige vei-og banemotstandere, Ingeborg Bech og Eva Bekkelund-Eriksen. Nå med enda en artikkel om emnet i Ringerikes Blad .

Det er ikke måte på hvor mye støy og luftforurensing det vil bli med ny vei og jernbane gjennom bygda.

For ikke å snakke om den utsatte Steinsfjorden. Lurer på hva som er så spesielt med akkurat den fjorden?

Hvorfor denne innbitte motstanden mot vei og bane?

Det er jo bare gjentagelser fra tidligere innlegg de kommer med og intet nytt og konstruktivt. De er som den berømte «Kjerringa mot strømmen», som bare skreik «Klippe, klippe, klippe» selv om alle beslutninger var tatt og ingen vei tilbake.

Slik er det også med vei og jernbane gjennom bygda samt stasjon i den sålalte «indrefileten» Sundvollen og Kroksund. Jeg er overbevist om at dette området vil bli en ny og flott «indrefilet» etter en skånsom og profesjonell utbygging.

Hvorfor denne innbitte motstanden mot vei og bane?

Personlig påvirket?

Skulle nesten tru at skribentene personlig ble påvirket av dette. Er det tilfellet så burde de si fra i klartekst. Da er det mulig å forstå innvendingene, og ikke komme med alle de vikarierende påstander om ulempene.

De påståtte ulempene vil jeg uten problemer godt kunne leve med, og det selv om jeg bor i nærheten, her på Elstangen.

Jammen drar de også fram den gamle tanken om Nittedalslinjen.

Kjære dere, den er jo død og begravd for lenge siden. En ikke lite egoistisk tankegang.

Hvem er «vi»?

La andre få de påståtte ulempene, bare ikke oss i Hole. Hva mener skribentene med «Vi som bor i Hole»? Er det seg selv de mener, eller gjør de seg til talspersoner for alle innbyggere? I så tilfelle så tar de seg visse friheter. Jeg er i hvert fall ikke med i «Vi».

Jeg er innflytter og har og bodd i mange bygder og byer i dette landet. Til slutt havnet jeg her i Hole som er ei grei bygd å bo i, men har aldri skjønt hva som er så spesielt med denne, framfor alle andre bygder i Norge.

Det spesielle må kanskje være at enkelte utenforstående får et inntrykk av at befolkningen er litt for mye navlebeskuende, og da spesielt når det gjelder motstanden mot for eksempel ny vei og jernbane. Heldigvis så er det ikke slik. De aller fleste, som for eksempel Erland Røed , er positive til en moderne utvikling, og jeg støtter fullt og fast hans anbefaling «Kjemp for bygda-støtt vei og bane».

Det skulle da ikke være så vanskelig å forstå?

Selv om jeg begynner å komme opp i årene, så har jeg bestemt meg for ikke å bli en del av moder jord før jeg har fått en 20-minutters tur med jernbanen – fra en forhåpentligvis fantastisk fin lokalstasjon på Sundvollen og til hovedstaden, men da må de bevilgende myndigheter kjenne sin besøkelsestid.

Les også

En framtidsodysse: Er det slik det blir i 2025?

 

Kommentarer til denne saken