Gå til sidens hovedinnhold

Svenn Edvinsen: Gi drømmen en sjanse – les Ringblad

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det må varme hallens lederes og eieres hjerter når de tenker på fortvilelsen hos de spillavhengige som slukøret forlater det koselige kubenlokalet uten å ha klart å stoppe før bankkontoen er tom, skriver Svenn Edvinsen i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

TV-kanalene som lever av spillreklame viser OL, deler av regjeringen er for mer avhengighetsskapende spill og Ringblad følger opp med en forherligende tosiders reklame for gamblingens lokale storstue i Kuben.

LES SAKEN HER:BINGO! Men uten tusj og halve griser i røykfylt lokale (+)

Ikke ett kritisk spørsmål fra journalisten, bare hvor koselig det er med kaffe, vafler og en hyggelig avslappende atmosfære med digital bingo og beskjedne premier (og innsatser??).

Svenn Edvinsen

Hønefoss

Spilleavhengighet

Forlokkende plakater i vinduene med millionjackpotter har både journalist og daglig leder i gamblinghallen glemt. Likeså SMSer til de gode avhengige kundene med «gratis spill» for å lokke dem tilbake til maskinene.

Og om spillavhengighet har Jan fått lov til å uttale seg: «Dessuten er det 18-årsgrense og de bør være så voksne at de klarer å styre seg». Og daglig leder understreker at de er underlagt strenge regler og er pålagt å følge med på folks spillvaner.

De gleder seg til trygdeutbetalingsdagene. Da er det fullt. Det er gøy å se de trygdede spille seg ennå fattigere, flott at de har et «ansvarlig» sted de kan dyrke sin avhengighet.

Fortvilelse

Det må varme hallens lederes og eieres hjerter når de tenker på fortvilelsen hos de spillavhengige som slukøret forlater det koselige kubenlokalet uten å ha klart å stoppe før bankkontoen er tom, reisen som gikk i vasken, fakturaene som gikk til inkasso, depresjonen og selvmordstankene, fortvilelsen hos de nærmeste.

Og ringblads redaksjon er fornøyd med en god lokal lørdagsreportasje og de lokale klubbene smiler fornøyd av klingende mynt i klubbkassa.

Frokosten smakte ikke denne lørdagen.

Kommentarer til denne saken