Den «positive» avisen | Bård Brørby

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er kanskje slik at lokalavisen skal ha en agenda som skaper negative vinklinger, sier Bård Brørby i dette innlegget.

DEL

LeserbrevDet er jammen morsomt å følge med hva lokalavisen klarer å lage av negative overskrifter, eller negative vinklinger på saker som ikke er det. Det er beklagelig at en lokalavis higer etter flest mulig likes, istedenfor å være den lokalavisen som løfter lokalsamfunnet.

Gang på gang kan man se at avisen lager overskrifter som er myntet på å få flest mulig likes og ikke på å opplyse sine lesere. Som leser har jeg påpekt slike feil overfor redaktøren, men dette blir føyset bort med at man nede i teksten (som de færreste leser eller + sak) så står det noe annet enn det overskriften sier.

Nok en gang kaster avisen seg ut med en overskrift, som de er ganske sikre på vil slå an i Jevnaker (negativt), og gi debatt og mange klikk. «Kan koste 300.000 å erstatte rådmannen» i Jevnaker. (» dette vil sikkert få folk til å reagere på uvettu høyt bruk av skattepenger»)

Det som avisen ikke får med seg er at Jevnaker er tidlig på saken, med en ordfører som samme dag setter i gang prosesser som skal til for å sikre en god prosess og sikre kommunen en ny rådmann så raskt som mulig. Altså en positiv sak som viser at politikere og administrasjon i Jevnaker er effektive og dyktige.

I stedet legger man også inn et surt sukkertøy til. Rådmannen vil muligens få ny tittel med direktør i navnet (underforstått; dette vil bli dyrt). Og det er helt sikkert noen på Facebook som kommer til å bite på kroken, og så er den negative diskusjonen i gang. Flere klikk og mer likes ...

Svaret på dette innlegget, vil helt sikkert fra redaktør bli; «men dette er jo en nyhet som folk vil lese om og som vi (avisen) må formidle».
Jepp det er helt greit det. Men som en god lokalavis burde man ikke vurdert om en artikkel kanskje, muligens kunne være, en smule surmaga subjektiv vinkling, uten et eneste innslag av hva de folkevalgte mente i saken eller andre i det hele tatt.

Det er plukket fra en kommunal tekst det avisen subjektivt mener er viktig. Men det ligger flere mulige utfall i denne saken. Rådmann kan forbli rådmann, eller kanskje administrasjonssjef, eller kanskje kaptein i Fjordlandsbyen, eller noe helt annet vi ikke har funnet på ennå ... Og det kan jo hende at det vil koste 250.000 eller 176.744, eller noe helt annet enn dette også. Og da hadde man spart kroner ut ifra hva men hadde satt av til prosjektet. (en gladsak)

Men det er kanskje slik at lokalavisen skal ha en agenda som skaper negative vinklinger slik at det skaper mest mulig unyttige debatter blant folk.
Da er det opp til oss andre å være de positive ambassadørene for distriktet vårt.

Vi får selv prate det opp og vise folk at vi er mye mer enn negative overskrifter. Kanskje det er på plass med en ny lokalavis som løfter distriktet vårt. Plassen er pr. i dag ledig.

Bård Brørby

SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags