Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Geirr Harsson: Dypt uenig i kritikken av lederartiklene

Artikkelen er over 4 år gammel

– Lederne i vår lokalavis er jevnt over saklig skrevet, med klart og godt språk og innholdet virker veloverveiet, skriver Bjørn Geirr Harsson, som er uenig i kritikken fra Hans Thomas Høyer.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I mandagens avis kommer Hans Thomas Høyer med kraftig kritikk av lederartiklene i Ringerikes Blad, og karakteriserer dem som tannløse. Jeg er dypt uenig med denne kritikken.

Lederne i vår lokalavis er jevnt over saklig skrevet, med klart og godt språk og innholdet virker veloverveiet. Lederartiklene er noe av det jeg leser med største interesse.

Det vil være umulig for en redaktør å ha full oversikt i alle de sakene han berører i sine ledere. Hans oppgave bør først og fremst være å ta opp aktuelle tema i lokalsamfunnet, og få fram argumenter som belyser temaene fra flest mulige sider. På den måten kan leserne få et godt grunnlag for selv å gjøre seg opp en mening.

Det er egentlig uinteressant å vite hva redaktøren personlig skulle mene i en sak; om han går inn for den ene eller andre løsningen.

En lederartikkel vil av plasshensyn alltid være meget begrenset, så den bør i sin form være slik at den heller ansporer leseren til selv å «snuse» opp ytterligere informasjon, dersom den inneholder stoff som engasjerer ham. Leseren skal ikke forvente å få noe fasitsvar i lederartikkelen. De fleste sakene har heller ikke noe fasitsvar, de er rett og slett avhengig av hvilken vekt man legger på de ulike argumentene, og argumentene blir gjerne vurdert ulikt av de enkelte leserne.

Så jeg hører til dem som vil anbefale redaktøren å fortsette sin saklige linje, selv om den da av enkelte blir oppfattet som tannløs.

LES OGSÅ: Her har sykehuset noe å jobbe med

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.