Støtt palestinerne – boikott Grand Prix-finalen | Audun Bakkerud

NORGES BIDRAG: Keiino gikk helt til topps og vant årets norske Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld. Musikkgruppen består av den samiske rapperen og joikeren Fred Buljo, sangeren Alexandra Rotan og sanger-låtskriveren Tom Hugo (tv). Finalen går i Tel Aviv.

NORGES BIDRAG: Keiino gikk helt til topps og vant årets norske Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld. Musikkgruppen består av den samiske rapperen og joikeren Fred Buljo, sangeren Alexandra Rotan og sanger-låtskriveren Tom Hugo (tv). Finalen går i Tel Aviv. Foto:

Av

– Palestinakomiteen Ringerike oppfordrer alle medborgere til støtte boikottkampanjen mot Melodi Grand Prix-finalen i Tel Aviv, skriver Audun Bakkerud i dette innlegget.

DEL

MeningerRingerike har en stor og engasjert palestinsk befolkning, med folk som tar aktivt del i lokalsamfunnet vårt. Stadig kommer nyhetsmeldinger fra Palestina oss i møte i mediebildet, men ofte som nyheter angående staten som i 1948 ble etablert i vest- og nord-Palestina: Israel. Nyhetsbildet fra hjemlandet gir sjelden oppløftende nyheter for våre palestinske medborgere.

Siden de løfterike meldingene angående Oslo-avtalen for 25 år siden har det gått feil vei. Virkeligheten på bakken for palestinere har utviklet seg fra løfterikt til vondt, og så verre.

Israels aggressive okkupantpolitikk på Vestbredden kamufleres ikke lenger: Det uttrykkes av mange aktører helt inn i Israels regjering at målet er fortsatt kolonisering og kontroll, langt inne i de såkalte palestinske selvstyreområdene.

Over en halv million sionistiske bosettere har okkupert land på Vestbredden etter Oslo-avtalen, noe som gjør at målene for Oslo-avtalen for lengst er satt til side: tanken om en tostatsløsning synes urealistisk, og Israels politikk siden 1995 avslører at palestinske rettigheter aldri ble tatt på alvor.

Audun Bakkerud

Leder, Palestinakomiteen Ringerike

Palestinakomiteen Ringerike oppfordrer alle medborgere til kritisk å følge med på hvordan Israels sionistisk motiverte politikk bryter internasjonale regler, okkuperer palestinsk jord og eiendom, militariserer egen befolkning i tanke og handling, trakasserer og dreper palestinere i alle aldre.

Med andre ord oppfordrer vi alle til å bestrebe seg på å forstå virkeligheten for palestinerne, sett ut fra situasjonen palestinere lever under, i eget hjemland.

Palestinakomiteen oppfordrer videre lokale partier, fagforeninger, organisasjoner og foreninger om gi sin støtte til forslag om lokal og kommunal boikott av israelske varer, samt å delta i den solidariske kampanjen for å erklære apartheid-frie soner – for slik å bidra til et sterkere internasjonalt press på Israel.

Palestinakomiteen Ringerike oppfordrer alle medborgere til støtte boikottkampanjen mot Melodi Grand Prix-finalen i Tel Aviv våren 2019! Og alle medborgere oppfordres til å gjøre kampanjen for kommunal boikott av israelske varer til en del av den lokale valgkampen høsten 2019!

(Resolusjon vedtatt på Palestinakomiteen Ringerikes årsmøte 18. februar).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags