Hans-Petter Aasen | Utvikling også utenfor sentrum

IKKE BARE SENTRUM: Det kan være lett å glemme tettstedene, sier Hans-Petter Aasen (Sp).

IKKE BARE SENTRUM: Det kan være lett å glemme tettstedene, sier Hans-Petter Aasen (Sp). Foto:

Av

I dette leserinnlegget tar Hans-Petter Aasen, Senterpartiets ordførerkandidat, opp betydningen av at Ringerike kommune også satser på de ulike bygdene i Ringerike.

DEL

Valg 2019 - debattRingerike består av mange lokalsamfunn. Tettsteder som det er viktig at får utvikle seg, slik at de som bor der opplever at de kan leve gode liv lokalt.

Ringerike er langstrakt, – i debatten om utviklingen av Hønefoss sentrum, kan det være lett å glemme alle tettstedene vi har i kommunen. Alle lokalsamfunnene som bidrar til verdiskapningen og som skaper det Ringerike vi har, – og som vi vil utvikle inn i framtiden. Overfor disse stedene må kommunen være en tilrettelegger og samarbeidspartner, ikke en motspiller.

For få år siden kjempen særlig to lokalsamfunn mot kommunen. Ask og Åsa mistet den kommunale skolen, – men de reiste seg. Det var ikke på grunn av kommunen, men på tross av kommunen.

De måtte kjempe en hard kamp for å få kjøpt skolebyggene, – og etter det kjempe en hard kamp for å få starte skoler med alternativ pedagogikk.

Dette gjorde man fordi man så at slike tilbud var viktig for å skape levende lokalsamfunn. Engasjement, ideer og kreativitet har skapt unike tilbud. Få år tidligere hadde Veme, Ringmoen og Åsbygda kjempet for sine lokale tilbud.

Ringerike kommune må erkjenne at det er viktig å ha kommunale tilbud i hele kommunen. Det skaper arbeidsplasser og tilbud lokalt. Det sikrer også bosetting i hele kommunen.

Vi i Senterpartiet mener det nå er på høy tid at kommunen får egne utviklings – og arealplaner for alle tettstedene. Det vil gjøre det enklere med konkrete tiltak lokalt, – framfor at man drukner i diskusjonene og utredningene om sentrale områder.

Det er slik vi målrettet kan legge til rette for næringsarealer/-virksomhet og boligbygging i distriktene. Målet må være at verdiskapningen og befolkningsveksten skal skje i hele kommunen.

Vi vil ha tjenester nært folk i hele Ringerike, – det krever politiske vilje.


 

Ordførerkandidat Hans-Petter Aasen (Sp) mener Ringerike kommune også må satse på tettstedene.

Ordførerkandidat Hans-Petter Aasen (Sp) mener Ringerike kommune også må satse på tettstedene. Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags