Traff jeg blink? | Lise Bye Jøntvedt (H)

– Ordføreren er så opprørt at jeg tror jeg traff blink, skriver Lise Bye Jøntvedt (H).

– Ordføreren er så opprørt at jeg tror jeg traff blink, skriver Lise Bye Jøntvedt (H). Foto:

Av

– Jeg tror jeg trafikk blink med mitt debattinnlegg om et mulig demokratisk problem for de folkevalgte, skriver Lise Bye Jøntvedt (H).

DEL

MeningerOrdfører Kjell Børre Hansen virker veldig opprørt over mitt debattinnlegg om et mulig demokratisk problem for de folkevalgte. Så opprørt at jeg tror jeg traff blink.

Sjelden har vel et forslag til en plan blitt presentert bredere og involvert alle som ønsket det, som forslaget til byplan. Alle på Ringerike har vært invitert til folkemøter og workshops. Alle har vært invitert til å levere høringsuttalelser. Det er veldig bra.

Det som ikke er bra er at enkelt innspill plukkes ut, og får ekstratid hos politikerne. Hvorfor får for eksempel ikke Nordsida Vel samme mulighet til å påvirke politikerne direkte i formannskapets strategikonferanse, eller jeg for den saks skyld? Eller de 80–90 andre som har gitt innspill i høringen. Det er dette jeg kaller et demokratisk problem.

Lise Bye Jøntvedt

Kommunestyrerepresentant og listekandidat, Ringerike Høyre

Saken nå er at Hønefoss endelig kan få vedtatt en overordnet byplan hvor vi kan se ting i sammenheng. I altfor mange år har all utbygging i byen skjedd som enkeltprosjekter på dispensasjon. Uten en byplan som blinker ut problemene i byen og viser hvordan problemene skal løses, har vi heller ingen muligheter til å søke fylkeskommunen, og eventuelt staten, om midler.

Uten plan, ingen penger. Samferdselssjef i Buskerud, og snart i Viken, Gro Solberg, var helt klar på dette i formannskapet 15. mai. I det nye storfylket Viken vil Ringerike konkurrere om midler med veldig mange flere kommuner enn i dagens Buskerud. Derfor haster det.

Som samfunnsdebattant i årevis, og kommunestyremedlem siden 2015, har jeg etterlyst byplanen vi må ha for å komme videre. Nå er vi der, hvis vi ikke snubler på målstreken.

Kjell Børre Hansen ønsker muligens å bli husket som ordføreren som ikke fikk gjennomført byplanen. Jeg ønsker å være en del av det kommunestyret som endelig ga byen en moderne og framsynt byplan.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags