En by vi kan være stolte av | Tove Mette Pedersen (V)

GODT ARBEID: – Jeg vil berømme den innsatsen som er lagt ned i byplanarbeidet, skriver Tove Mette Pedersen i dette leserinnlegget.

GODT ARBEID: – Jeg vil berømme den innsatsen som er lagt ned i byplanarbeidet, skriver Tove Mette Pedersen i dette leserinnlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Da jeg var på informasjonsmøtet i Hønefoss forleden, tok jeg meg selv i å tenke at dette kan bli en by å være stolt av, sier Tove Mette Pedersen i dette innlegget.

DEL

MeningerJeg vil berømme kommuneadministrasjonen for innsatsen og arbeidet som er lagt ned i den nye byplanen for Hønefoss. Byplanen framstår etter mitt syn som helhetlig, framtidsrettet og visjonær. Da jeg var på informasjonsmøtet i Hønefoss forleden, tok jeg meg selv i å tenke at dette kan bli en by å være stolt av.

LES OGSÅ: Krever Hønefoss skole inn i ny byplan

Byplanen har et langsiktig perspektiv, og viktige fokusområder er helse, miljø og trivsel for innbyggerne. Det vil bli enklere å bruke beina eller sykkelen til jobben og butikkene i sentrum.

Flere gangveier og sykkelfelter skal sørge for dette. Og vi vet at fysisk aktivitet henger nært sammen med bedre helse og økt livskvalitet for den enkelte.

Tove Mette Pedersen

Styremedlem i Ringerike Venstre

Tyristrand

Det skal tilrettelegges for at flere biler skal kunne parkere utenfor sentrumsområdene, noe som betyr at CO₂-utslippene fra biler, samt asfaltstøv og støy reduseres for dem som bor i Hønefoss. Samlet vil tiltakene bygge opp under FNs bærekraftsmål om god helse og bekjempelse av klimaendringene og konsekvensene av dem.

Byplanen åpner opp for videreutvikling av grønne lunger i bybildet. Områder som Petersøya, Tippen, Schjongslunden og elva har spennende muligheter i seg, og kan bli viktige, sosiale møtesteder for barn, ungdommer og voksne.

Byplanen er ambisiøs, men det må være lov å tenke stort. Jeg inspireres av nye ideer, og evnen mennesker har til å tenke utenfor boksen. Visjoner og ambisjoner er viktig for å skape retning og framdrift mot en framtid vi ønsker oss, og som er til det beste for fellesskapet.

Hva som faktisk lar seg gjøre i praksis, vil avhenge av politiske vedtak og økonomiske prioriteringer og bevilgninger. Derfor er det viktig å engasjere seg i saken, og følge administrasjonens oppfordring om å komme med innspill til høringsutkastet som foreligger.

Da jeg var på informasjonsmøtet, tenkte jeg også at hvis Hønefoss blir slik i framtida, vil jeg flytte til byen (selv om jeg trives godt på Tyristrand). Og er det ikke dette det grunnleggende handler om? Hvordan vi sammen kan skape et levende, spennende og godt bymiljø, som vi er stolte av, og som tiltrekker seg flere innbyggere, flere arbeidsplasser og flere nyetablerere?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags