Unni Carlsen | Feriekoloni for de eldre

TILBUD: Unni Carlsen (H) tar til ordet for en feriekoloni for eldre.

TILBUD: Unni Carlsen (H) tar til ordet for en feriekoloni for eldre. Foto:

Av

Unni Carlsen tar i dette leserinnlegget til orde for at Ringerike kommune bør prioritere en ferieuke der eldre får møte hverandre.

DEL

Valg 2019 - debattFeriekoloni for eldre mellom 70 og 95 år arrangeres flere steder i landet. Målet er å bekjempe ensomheten blant eldre. Mange sitter alene for mye, og ikke minst i ferier. Seniorferie er for hjemmeboende eldre som er mobile og kan klare seg selv-men kanskje ikke har helse eller økonomi til å klare å komme seg på tur selv.

En uke med god mat, hyggelig samvær, aktiviteter ute og inne- og skape nettverk, sier May Ljungquist, leder for Røde Kors i Ringsaker kommune.

LES OGSÅ: Unni Carlsen: | Slik bør eldreomsorgen forbedres

Senior ferie er en del av Besøkstjenesten til Røde Kors, men mangler økonomi for å utvide tilbudet til alle kommunene. De søker etter midler både lokalt og nasjonalt. En del kommuner bidrar med penger- men her er det store forskjeller, sier Karin Afeet fra Besøkstjenesten.

Leve hele livet, bo hjemme lenger, med ny teknologi, er bra, men ensomhet og lite sosial aktivitet øker risikoen for depresjon og demens. Det er en stor utfordring som må løses.

Geir Selbæk forskningsleder ved nasjonal kompetansetjeneste, Aldring og Helse, sier at det å treffe andre mennesker påvirker hjernen positivt. Sosiale relasjoner kan gi en emosjonelt god opplevelse – noe som kanskje kan minke risken for depresjon og demens.

En ferieuke med andre eldre kan ha todelt effekt, gode opplevelser der og da, og inspirere til å være mer sosial senere.
Ja Ringerike kommune- dette bør være i vår ånd å få til for sommeren 2020, og somrene som kommer!!!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags