Hva nå, Ringerike? | Mons-Ivar Mjelde (Ap)

Mons-Ivar Mjelde (Ap).

Mons-Ivar Mjelde (Ap). Foto:

Av
DEL

Valg 2019: Debatt9. september er det valg, du skal bestemme veien videre for blant annet kommunens barn og unge.

Så da vil jeg benytte anledningen til å si noen ord om de 8 årene jeg har vært folkevalgt, med fokus på oppvekst og kultur, de 4 siste som leder av Hovedutvalget for oppvekst og kultur.

Det har vært tøffe tak for mange ansatte, det har vært kutt, kvaliteten på tjenestene har naturligvis lidd, det har vært mange som har kjent på kroppen hva tiden i robek gjorde, og mange har vært kritiske. Det kan jeg forstå. En enorm dugnad har dere lagt ned og hver og en av dere fortjener en stor takk!

Takk! Men så er jeg også stolt av det vi som kommune får til. Jeg er stolt over at vi fikk inn flere helsesykepleiere, at vi har programmer på å styrke grunnfargene, for vi vet at det å lære å lese, skrive og regne tidlig er viktige forutsetninger, at vi stadig gjør mer forebyggende, at vi har et fokus på å løfte barn ut av fattigdom, at vi nå er på vei til å kunne servere varm mat i barnehagen.
At man kan få barnehageplass på dagen i Ringerike, er noe vi skal være glade for.

Jeg var utrolig glad den dagen vi tilbakeførte flere millioner inn i barnehagesektoren, og det året vi vernet de fra regjeringens effektiviseringskrav. Jeg husker bekymringen om vi ikke hadde klart det!

Jeg er stolt over alle de tiltakene som er satt inn på funnene i ungdata undersøkelsen. Jeg er stolt over at Ringerike er en kommune som gir alle barn fra 1–10 klasse en egen Chromebook og har fokus på den digitale utviklingen.

Og jeg er stolt over at om litt nå, så går alle barn på Ringerike i en moderne godkjent skole med gode rammer for læring. Ja, noen har litt lengre vei til nærskolen, men, den holder mål

Så skulle vi gjerne gjort mer, men så langt er vi kommet. Programmet til Ringerike Arbeiderparti bygger videre på dette og skal du stemme for barn og unge, bør du stemme Arbeiderpartiet og Kirsten Orebråten som ordfører.

Så vil jeg takke ordfører Kjell B. Hansen. Takk for din ledelse, takk for din klokskap, takk for kunnskap og takk for gode diskusjoner og uenigheter. Du har ledet oss godt gjennom 12 år og jeg vet du vil bli savnet av mange

Og en siste ting. Alle disse gode tiltakene listet opp over, er ikke min fortjeneste, men våre barn, unge og ansatte fortjener de.

Og helt til slutt.
Mange av partiene i opposisjon stemte mot forutsetningene for å få til alt dette.

Husk det på valgdagen den 9 september. Godt valg og husk begge, både kommune og fylkestingsvalget

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags