Kenneth S. Bekkemoen: Skolen har hatt en musikklinje i snart 20 år uten eget konsertlokale

NYBYGG: Slik kan nye Ringerike videregående skole bli seende ut.  Illustrasjon: Norconsult

NYBYGG: Slik kan nye Ringerike videregående skole bli seende ut. Illustrasjon: Norconsult

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvis man løfter blikket og ser framover i tid er det ekstremt viktig at Ringerike videregående skole får et pedagogisk funksjonelt bygg som får elevene til å ønske seg til skolen, skriver tillitsvalgt Kenneth S. Bekkemoen i dette leserinnlegget.

DEL

Leserinnlegg Det ble en gledens dag i fjor da fylket vedtok at Ringerike videregående skole endelig skulle totalrenoveres og det skulle bygges et nybygg. På skolen er prosessen godt i gang hvor arkitektene og skolens brukergruppe samarbeider godt om hvordan den nye Ringerike vgs. skal se ut både utvendig og innvendig.

De nye skissene tar form, men de økonomiske rammene er selvfølgelig svært førende. Fylket har bevilget 250 millioner kroner, og underveis i prosessen har arkitektene sammen med brukergruppa forsøkt å kutte areal for å forsøke å holde kostnadene så lave som mulig. Skissene har kommet til det stadiet at vi nå er på et minimumsnivå på hva Ringerike vgs. MÅ ha i den nye skolen både nå og 30–50 år framover i tid.

Kenneth S. Bekkemoen

Tillitsvalgt i Musikernes Fellesorganisasjon På vegne av fagforeningene ved Ringerike vgs.: Utdanningsforbundet, Musikernes Fellesorganisasjon, Skolenes Landsforbund og Norsk Lektorlag

Ingen kultursal

Likevel ønsker fylket å sette på bremsen når det kommer til rommet kultursal, fordi de i utgangspunktet ikke hadde satt av penger til at skolen skulle ha en egen konsertsal. Dette spørsmålet skal da opp til politisk behandling i april, hvor politikerne skal avgjøre hvilke tegninger som blir gjeldende.

At skolen har hatt en musikklinje i snart 20 år uten eget konsertlokale (som man ikke engang kan avvikle egne instrumenteksamener i) synes å virke glemt eller nedprioritert. I stedet har skolens lærere og elever leid lokaler i byen for å dekke behovet. Her snakker vi om månedlige konserter, men faktisk også timeplanfestet undervisning.

Kostbar leie

Gjennom prosessen har det blitt jobbet med kultursalen som en flerbrukssal som skal kunne brukes i mange sammenhenger gjennom hele året. Salen kan brukes til undervisning i fagene kor, dans/drama og ergonomi og bevegelse som tilsvarer 14 timer i uka. I tillegg kan man bruke salen til alternative dager som internasjonal dag, utdanningsmesse, foreldremøter og skoledebatter. Man kan også samle flere klasser og hele trinn for f.eks. interne/eksterne foredrag og den kulturelle skolesekken. Uten salen må skolen leie lokaler til dette, som blir veldig kostbart hvert år.

Hvis man løfter blikket og ser framover i tid er det ekstremt viktig at Ringerike vgs. får et pedagogisk funksjonelt bygg som får elevene til å ønske seg til skolen.

Når Viken fylke blir en realitet blir også konkurransen om elevmassen større, da Bærum ikke er langt unna. Vi ønsker jo selvfølgelig at Ringeriksregionen skal ha det beste utdanningstilbudet for elevene som bor her. På bakgrunn av dette håper vi og tror at politikerne velger å gå for et skolebygg som dekker minimumsbehovet til skolen.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken