Gå til sidens hovedinnhold

Skolen er viktig for byutviklingen | Hans-Petter Aasen (Sp)

Artikkelen er over 3 år gammel

- Å sette himmel og jord i bevegelse for at man ønsker parkeringsplasser på eiendommen blir et paradoks, skriver Hans-Petter Aasen (Sp) i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres kommunestyrerepresentant Lise Bye Jøntvedt kommer i et innlegg i Ringblad for kort tid tilbake, under tittelen «hvordan er det mulig?», med sin oppfatning av den forestående utbyggingen av Ringerike videregående skole.

Hun stiller seg uforstående til at fylkeskommunen kan bygge 83 parkeringsplasser i tilknytning til skolen, uten at Ringerike kommune har fått sagt meningen sin.

I innlegget lurer hun også på hva Ringerikes representanter i fylkestinget har gjort, og mener at Ringerike kommune ikke kan presses til å godta hva som helst. Slik jeg vurderer det, både som fylkestingsrepresentant og kommunestyrerepresentant i Ringerike, tegner Bye Jøntvedt et feil bilde av situasjonen.

At prosjektet vil bli vesentlig forsinket hvis det skal bygges parkeringskjeller er åpenbart, at prosjektet vil bli vesentlig dyrere er også åpenbart og at det er et umiddelbart behov for renovering skolen er også åpenbart.

Dersom Ringerike kommune krever nye reguleringsplan, vil det utsette prosjektet med flere år. Da vil pengene bli benyttet andre steder, for det mange byer som har prosjektene klare og som med glede tar imot offentlige utbyggingsmillioner.

Da samarbeidspartiene, som utgjør flertallet i Buskerud fylkesting (Ap, Sp, V, MDG og SV), tok over makten for nesten tre år siden, ble det umiddelbart innledet dialog både med administrativ og politisk ledelse i Ringerike kommune. Fra fylkeskommunens side ønsket man dialog med kommunen om utbyggingen av skolen i et byutviklingsperspektiv. Etter dette har det vært jevnlig dialog. Basert på dette, har fylkeskommunen forholdt seg til gjeldende reguleringsplan og prosjektert utbyggingen i tråd med de signalene man har fått.

Hans-Petter Aasen

Gruppeleder Ringerike Senterparti

 

Så registrerer jeg at enkelte politikere kommer på banen, når spaden skal settes i jorda, og mener at man må vurdere å utarbeide ny reguleringsplan. Det er altså ikke fylkeskommunen som er vrange eller har vond vilje, men det er enkeltutspill fra det politiske miljøet i Ringerike.

For alle som kjenner fylkespolitikken fra innsiden vet man at det er en kamp om ressursene. Det har over tid vært jobbet godt for å få realisert prosjektet. Der er vi nå. Prosjektet tåler ikke ytterligere utsettelser.

Jeg oppfordrer de som vil utsette prosjektet og krever parkeringskjeller til å ta kontakt med rektor ved Ringerike videregående skole og få privat omvisning, - jeg er da overbevist om at de endrer mening.

For alle som kjenner fylkespolitikken fra innsiden vet man at det er en kamp om ressursene.

 

Å sette himmel og jord i bevegelse for at man ønsker parkeringsplasser på eiendommen blir et paradoks. Det offentlige bygger for å yte velferdstjenester i bygget, - vi kan ikke velte de ekstra kostandene en parkeringskjeller medfører over på noen som skal kjøpe leilighet.

Nye Ringerike videregående skole vil være et positivt bidrag til byutvikling i Hønefoss. La oss glede oss over det. Parkeringsplassen gir også rom for ytterligere utvidelse av skolen når det behovet melder seg.

Det er synd at ikke Høyres kommunestyrerepresentant i Ringerike ser dette. Jeg gleder meg over at vi får en investering på 350 millioner offentlige kroner til en flott skole midt i byen, og at elever og lærere får flotte fasiliteter.

LES FLERE INNLEGG:

Kommentarer til denne saken