Betydningen av verdighet

Illustrasjon sykehjem hjelpepleier eldresenter 
Fra Hønefoss sykehjem

Illustrasjon sykehjem hjelpepleier eldresenter Fra Hønefoss sykehjem Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvis noen lover oss 100 kroner, vet vi hva vi får. Hvis noen lover oss verdighet, er sjansen stor for at du og jeg ikke sitter med de samme forventningene. Forventningene vil sprike. Det gjør de i Ringerike.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Verdighetsgarantien ble vedtatt av den rødgrønne regjeringen, med den hensikt at de «kommunale pleie- og omsorgstjenestene skal legge til rette for en eldreomsorg som sikrer den enkelte tjenestemottaker et verdig, og så langt som mulig meningsfylt liv i samsvar med sine individuelle behov.»

Dette høres fint ut, men når ord møter hverdag, viser forståelsen seg å være nokså forskjellig. Problemet er rommet for tolkninger, og den sittende regjering er ikke videre behjelpelige med presisering. Årsaken er enkel: De jobber for en annen løsning. De ønsker at staten skal styre dimensjonering og kvalitet. De ønsker også å heve kravene, fra dagens forskrift til lov.

Les også:

Mens regjeringen utreder og forbereder, blir det opp til kommunene å skape en felles forståelse mellom ansatte, pårørende og pasienter, av hva som er de faktiske kravene til eldreomsorgen, hva verdighet betyr i praksis, og hva som er akseptabel håndtering av avvik. Her sliter Ringerike tilsynelatende.

Svaret fra fylkeslegen viser på samme tid at Ringerike ikke sliter mer enn andre kommuner i Buskerud. Fylkeslegen vil derfor ikke prioritere systemkontroll her.

Vi får dermed ingen vurdering av situasjonen utenifra. Derimot understreker han administrasjonens ansvar. Der ifra er bevegelsene lovende. De har endelig erkjent problemet, og har begynt å ta nye tak.

Utfordringene til Ringerike ligger dypt. Hvis ansatte ikke opplever å strekke til, ikke kan stå inne for jobben de gjør, og sykefraværet overstiger 20 prosent ved enkelte avdelinger, har arbeidsgiver et alvorlig arbeidsmiljøproblem.

Så høyt sykefravær er både uøkonomisk og slett humankapital-forvaltning. Ansatte som mistrives og ikke føler de strekker til, skaper heller ikke gode tjenester.

Før Ringerike angriper det store verdighetsbegrepet, som alle kommuner har utfordringer med, har de åpenbart en betydelig jobb å gjøre rent arbeidsmiljømessig. Dersom det er slik at en følelse av utilstrekkelighet bunner i manglende opplevelse av ordet verdighet, vil de ansatte kunne sette konkrete ord på dette.

Hva oppleves ikke OK? Hva kan gjøres for å endre dette?

Politikerne må nå sette tydeligere krav til administrasjonen, og administrasjonen må intensivere arbeidet som er igangsatt, sammen med ansatte, pasienter og pårørende.

Politikerne må nå sette tydeligere krav til administrasjonen, og administrasjonen må intensivere arbeidet som er igangsatt, sammen med ansatte, pasienter og pårørende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.