Kommunen: Privat avløpsanlegg og årlig tilsynsgebyr

Kommunen forklarer hva tilsynsgebyret skal dekke.

Kommunen forklarer hva tilsynsgebyret skal dekke. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Direkte linje i Ringerikes Blad 30.8.2016 spør Karl Hermod Aarøen hva et tilsyn av privat avløpsanlegg vil gå ut på og hva det årlige tilsynsgebyret skal dekke.

Arbeidet med tilsyn og oppfølging dekkes via selvkost. Dette vil si at kommunen skal ikke tjene penger på det, men innbyggerne i kommunen skal betale det det koster å holde det i drift.

Fysisk tilsyn ute på anleggene er én viktig del av det tilsynsgebyret skal dekke. Dette blir hovedsakelig gjennomført av Ringerike Septikservice. De har en liste på ca. 20 punkter som de skal sjekke, dokumentere og rapportere til kommunen. Denne listen har punkter om tilstanden på kummen, men også om oppstuving av vann i terrenget og andre tegn på forurensing. I noen tilfeller vil også kommuneansatte gå på befaring.

I tillegg blir det utført dokumenttilsyn av anleggene hvor vi i kommunen vurderer anlegget basert på informasjon vi har i våre arkiver og det fysiske tilsynet. I tillegg skal det dekke saksbehandling som innebærer skriving av vedtaksbrev, behandle eventuelle klagesaker o.l.

Nå i oppstarten av samarbeidet med Ringerike Septikservice skal deler av pengene gå til et system for å overføre data mellom Ringerike Septikservice og Ringerike kommune sine programvarer. Det jobbes også med å få til en bedre kartlegging av de private avløpsanleggene.

Dette er kontinuerlig arbeid, som jobbes med både sommer og vinter. Det er også fullt mulig å gjøre fysiske tilsyn på vinteren.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags