Tor Bøhn (Frp): Tilsynsgebyr og kommunale skatter og avgifter

Tor Bøhn (Frp).

Tor Bøhn (Frp). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

"Det jeg tror er at denne avgiften først og fremst dreier seg om er pengeinnsamling", skriver Frps Tor Bøhn i dette leserinnlegget.

DEL

LeserbrevVi har i de siste dagene igjen sett i Ringerikes Blad at flere har uttrykt frustrasjon over den nye kommunale avgiften som kalles tilsynsgebyr eller kontrollavgift for private septikanlegg. Karl Hermod Aarøen lurer med rette på hvordan denne sjekken egentlig er tenkt utført i praksis.

Les svaret fra kommunen her

Spesielt vinterstid med is og snøforhold er det selvfølgelig meget begrenset hva man kan få oppdaget i så henseende uten å grave opp og avdekke hele anlegget, sprede grøftene inkludert. Mest sannsynlig blir det som det alltid har vært, en kvikk kikk ned i tanken etter tømming for å se at det ser greit ut. Det virker selvfølgelig i drøyeste laget med årlig avkreving av kr 550,- for noe slikt.

Jeg tror at hvis det essensielle her virkelig hadde vært kontrollfunksjonen som sådan så hadde man konsentrert seg om eldre anlegg fra før ca. 1980, anlegg med sementringer hvor det etter hvert kan oppstå en reel fare for glipper mellom ringene p.gr.a. inntrenging av rotvekster.

Å skjære alle over en kam her virker på meg temmelig meningsløst, da vi vet at nyere anlegg av for eksempel moderne fibermateriale har en helt annen og lengre holdbarhet.

Det jeg tror er at denne avgiften først og fremst dreier seg om er pengeinnsamling, rett og slett tvungne bidrag til en slunken kommunekasse. En kommunekasse som nå ikke minst etter planlagte og til dels gjennomførte mottak og bosetting av store grupper migranter har et sterkt behov for nye påfyllingskilder. Derfor tror jeg heller ikke at eiendomsskatten som Høyre lovet skulle avvikles så snart kommunen var ute av Robek vil bli avskaffet med det første. Dette selv om kommunen nå er ute av Robek.

Det undertegnede synes denne nye såkalte kontrollavgiften først og fremst minner om er en god gammeldags Koppskatt. (Tysk Kopf, hode). Dette var i historisk tid en skatt som ble innkrevd ofte med det samme beløpet per skattepliktig hode, uavhengig av økonomisk betalingsevne. Dette var således en skatt som rammet alle skattepliktige personer likt, altså en primitiv form for personskatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags