Gå til sidens hovedinnhold

Zabrina Steiness: – Jeg har aldri opplevd så dårlig kjøreunderlag som i denne byen

Artikkelen er over 4 år gammel

I dette leserinnlegget fortviler Zabrina Steiness både over dårlige veier for syklister og dårlige kunnskaper hos bilister.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære Ringerike kommune, jeg skriver til dere nå, for det er ting jeg er veldig utilfreds med og ting jeg opplever stort sett hver eneste dag i byen og tenker at jeg da ikke kan være den eneste der blir litt irreteret når jeg opplever dette.

Den første ting der generer meg veldig mye, er hvor lite stort set alle i byen ikke kjenner til deres høyre vikeplikt. Jeg er selv dansk, har boet i Norge i over 2 år nå, og har også bil. Men når jeg kjører i byen (både i bil og på sykkel) opplever jeg hver eneste gang jeg kommer til krydset nede ved fengslet og Salt og Pepper, at folk ikke vet hva de til gjøre når der plutselig kommer flere fra andre sider. Folk holder tilbake, vinker andre fram eller kjøre rett ut i krydset uten at stoppe.

Zabrina Steiness

 

Vinket fram

Så seint som i dag tidlig, da jeg var på vei på sykkel hjem fra jobben, holdte jeg i T-krydset ved gågaten og på min høyre side kommer der en buss der skal svinge til venstre, jeg holder tilbake, da jeg her overholder min høyre vikeplikt, bussen velger at vinke meg fram, men jeg vinker ham fram flere ganger, hvor han til sist stikker hodet ut av vinduet og sir at han jo skal svinge til venstre så derfor skal jeg kjøre rett fram, ellers kunne jeg velge at trekke min sykkel.

Jeg må si, at det var det den merkeligste måte at håndtere en vikeplikt på og så er dette heller ikke hva jeg har lært meg i Danmark.

LES OGSÅ: Her er skiltene vi sliter med å forstå 

En annen ting der går meg veldig mye på, det er hvordan alle sykkel stier/veie er for oss der sykler. Jeg sykler, nesten hver eneste dag, fra Heradsbygda til Ringerike sykehus og aldri har jeg oplevet så dårlig en sti og vei som den strekning. Den er ikke kun dårlig for dekkene på min sykkel, men det er tydelig at merke i både arme og bein hvor dårlig de er. Ofte skjer det, tidlig på morgenen (på vei fra Ringerike sykehus til Heradsbygda) at jeg velger at sykle ute på veien fra nedkjøringen til E16 ca. 1 km fra Heradsbygda, da jeg ikke orker at må bremse helt ned for ikke at ødelegge både sykkel og meg.

Les også

Truende oppførsel fra bilist: – Slik behandler man ikke syklister

 

Dårlig underlag

Jeg leste den andre dagen en overskrift i avisen, at der var tanke på at gi folk med elsykkel tilskudd, men hva med at begynne på at lage bedre veie for oss der allerede bruker de? Jeg har selv elsykkel, men aldri har jeg opplevt så dårlig kjøreunderlag som i denne byen – og jeg har syklet enormt da jeg bodde i København.

En siste ting, der er mere en blanding mellom den første og siste, er hvordan folk beveger seg på de gangstier der er, hvor både sykler og folk der går skal være, folk forstår ikke at de skal holde til høyre, og som ofte bruker jeg enormt mange krefter på at kjøre slalåm omkring folk da det kun er minste tallet der klare at skjønne at de skal holde til høyre, akkurat som hvis de kjørte bil.

Les også

Bypakka fortsatt i det blå

 

Kommentarer til denne saken