Zwaig og Kristoffersen: Kommunens bruk av penger

Pengebruk: Solidaritetslista reagerer på kommunens bruk av penger.

Pengebruk: Solidaritetslista reagerer på kommunens bruk av penger.

Artikkelen er over 3 år gammel

- Det er jo slik at man nesten skulle ønske seg å heller være i Robek – for da kan vi ikke ta opp så mye lån, skriver Nanna Kristoffersen og Einar Zwaig i dette leserinnlegget.

DEL

Leserinnlegg I budsjettdebatten i Ringerike kommunestyre nylig ble flertallspartienes budsjett vedtatt – uten at noen fra flertallspartiene ønsket å gå inn i noen debatt om ytterligere nedskjæringer på en allerede skrapet tjenesteyting.

Til og med rådmannen innrømte her i avisa at tjenestene til kommunen ville lide med dette budsjettet, som på andre områder bruker penger som en «full mann».

Alle tjenesteområdene må skjære ned enda 1% på driftsbudsjettet – mens varaordfører på heltid (nesten 1 mill. kr) har vi råd til – og at vi skal låne oss opp med investeringer som på få år skal øke fra 1mrd. Til 2,5 mrd. kr!

Det er jo slik at man nesten skulle ønske seg å heller være i Robek – for da kan vi ikke ta opp så mye lån.

Men aller verst er det med tjenesteområdene, som fortsatt må skjære ned. Flere av posisjonspolitikerne sa den gang vi var i Robek og skjærte ned tjenesteytingen, at «bare vent til vi er ute av Robek» - så skulle alt bli så mye bedre. Men det løftet ville de ikke kommentere fra talerstolen nå. De ville heller ikke ta på alvor alle de kritiske høringsuttalelsene fra skole og barnehage. Er dette demokrati?

Og nå skal de attpåtil arrangere ekstra kommunestyremøte på Klekken til ca. 50.000 kroner!

Solidaritetslista fant i sitt budsjettforslag penger for å styrke grunnbemanningen i både barnehager, skole og i eldreomsorgen samt kultur med 53 mill.kr. pr år, dvs 212 mill.kr. i planperioden.

Solidaritetslistas oppgave er å lytte til de ansatte i tjenesten, som i sine høringsuttalelser la stor vekt på at det er for dårlig grunnbemanning på alle områder. Vi ber velgerne merke seg disse tingene til neste valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken