Vi er valgt for innbyggerne, ikke administrasjonen | Erlend Kåsereff, SV

SKOLESAKEN:  - Er det rart foreldre reagerer, spør Erlend Kåsereff (SV).

SKOLESAKEN: - Er det rart foreldre reagerer, spør Erlend Kåsereff (SV). Foto:

Av
DEL

MeningerDet var nok flere som satte kaffen i halsen da de leste Ringerike Høyres innlegg 13. juli. Her hamrer de løs på engasjerte innbyggere som stiller kritiske spørsmål rundt politiske saker som rammer dem selv. Det er tydeligvis ikke greit å bruke begrepet «flertallskameratene», men å trekke inn folks arbeidsplass derimot ...

En fryktkultur

Jeg er dessverre ganske sikker på at vi har en fryktkultur i Ringerike kommune, folk skal ikke skremmes til taushet. Å trekke inn folks arbeidsplass blir både uvesentlig og usaklig.

LES OGSÅ: Foreldrene fortjener ros, ikke ris

Vi håper ordføreren kommer på banen og tar tak i dette. Man kunne virkelig spart seg for truende sleivspark som «Ville slikt blitt godtatt i det private næringslivet?»

Når det gjelder selve saken så stusser jeg veldig over at tallet nå plutselig er på 170 millioner? Det er påfallende hvor ustabile posisjonspartiene er når de snakker om kostnadene for kontinuerlig drift av Hønefoss skole. De reelle avvikene er luftkvalitet og lufterutiner for å få skolen godkjent henhold til miljørettet helsevern.

Grunnlagsdokumentene som synliggjorde dette ble aldri sendt til Rambøll. Så de omtalte 145 (nå plutselig 175?) millionene dreier seg om noe helt annet enn hva som skal til for å gjøre skolen godkjent. At innbyggere stiller spørsmål rundt dette, bør ikke overraske noen.

LES OGSÅ: Skremmende fra Høyre om ytringsfrihet i Ringerike

At Rambøll aldri fikk overlevert grunnlagsdokumentene av kommunen som synliggjorde problemene knyttet til lufterutiner og lufteanlegg er påfallende og gir god grunn til å reise en del spørsmål.

Folket i første rekke

Vi politikere er valgt av folket og da kommer de i første rekke. Det å stille spørsmål ved det administrasjon leverer er en del våre oppgaver. Vi ser også etter nylig graverende arbeid av engasjerte foreldre at vi har et godt grunnlag for å stille spørsmål om deler av administrasjonens arbeid.

Til påstanden: «Det er for øvrig ikke riktig at Benterud skole er for stor mens Ullerål skole er for liten. Sammen har de to skolene mer enn god nok plass til elevene i Hønefoss»

Det er åpenbart at Høyre ikke tar med i betraktning at mange av disse barna vil måtte gå langt og på utrygge skoleveier (ref. COWI sin skoleveisanalyse).

LES OGSÅ: Hønefoss skole og debatteknikk | Jan B. Fossum

Man ønsker ikke å bevare Hønefoss skole og ønsker heller ikke å bruke de nødvendige midlene for å sikre de nye skoleveiene for de barna som må gå til Benterud eller Ullerål. Er det rart foreldre reagerer? Det er altså ikke bare snakk om skolehverdagen, men også sikkerheten til barna deres.

For Ringerike Høyre virker det å være viktigere å verne om administrasjonen enn egne innbyggere. De kritiske spørsmålene som blir reist avdekker at flere politikere har sovet i timen når vedtak særlig knyttet til Hønefoss skole er blitt gjort.

Svar saklig!

I stedet for å være ydmyke, ta et skritt tilbake og prøve å svare saklig, velger de heller å gå til hardt angrep på flere av de engasjerte innbyggerne.

Vi står sammen med barna, foreldre, de ansatte for å bevare skolen og for å bekjempe den udemokratiske fryktkulturen som vi ser i denne kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags