Uanstendige Høyre | Einar Zwaig

UANSTENDIG: – Det er en debattform som er uanstendig, mener Einar Zwaig

UANSTENDIG: – Det er en debattform som er uanstendig, mener Einar Zwaig Foto:

Av

Et klart eksempel på herskerteknikk, mener Einar Zwaig om det mye omtalte leserinnlegget fra Høyre-ledelsen i Ringerike.

DEL

MeningerDet har med rette vært reagert sterkt på Høyre-ledernes innlegg om Hønefoss skole, blant annet med karakteristikker av enkeltpersoner. Det er en debattform som er uanstendig. Et klart eksempel på herskerteknikk.

Høyres motdebattanter har etter mitt syn vært svært saklige, grundige og skarpe – nettopp fordi saksbehandlingen har hatt oppsiktsvekkende svakheter.

LES OGSÅ: Til Høyre: Sak og fakta, takk!

Svakheter

I tillegg tar Høyre til orde for alltid å godta og ikke kritisere administrasjonen. Det er lenge siden politikere har hatt en så servil holdning til administrasjonen, men det er kanskje fordi Høyre er enig i den holdningen administrasjonen gir uttrykk for?

I min tid som politiker, og samtidig med god kunnskap om «mitt felt», eldreomsorgen, så jeg hvor misvisende administrasjonens beskrivelse var av tilstanden i sektoren; den som ønsker, får gjerne en dokumentasjon.

Sikker skolevei

I tillegg vil Høyre slippe å nå bli stilt spørsmål om hvorfor dere i 2014 ikke stemte for mitt forslag om å utrede kostnadene til sikker skolevei dersom gjeldende plan for skoleløsning ble valgt? (Det gjelder ikke bare Høyre, forresten).

Det er vel blant annet dette som nå er kommet som en boomerang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags