Et demokratisk problem?

OVERRASKET: Tore Abelvik reagerer svært sterkt på Ringerike Høyres kritikk av de foreldrene som har engasjert seg i saken rundt Hønefoss skole og stilt spørsmål ved rådmannens og politikernes vurderinger..

OVERRASKET: Tore Abelvik reagerer svært sterkt på Ringerike Høyres kritikk av de foreldrene som har engasjert seg i saken rundt Hønefoss skole og stilt spørsmål ved rådmannens og politikernes vurderinger.. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er nesten så jeg ikke kan tro hva jeg leser når jeg leser innlegget fra Ringerike Høyre. Hadde dette vært et innlegg fra Maduro i Venezuela, eller fra Kim Jong-un i Nord Korea hadde jeg skjønt det, men dette kommer altså fra politisk valgte representanter fra Ringerike Høyre.

De kaller det et demokratisk problem at folk er kritiske til politiske vedtak, og kritiske til rapporter og forslag som kommunens administrasjon kommer med. De er kritiske til at folk ytrer seg. De kaller det uakseptabelt og uten rot i virkeligheten.

Man må virkelig spørre seg hvilken virkelighet er det Høyre lever i?

LES OGSÅ: Tilsvar fra Lindstøl og Endrerud: – Vi har før spurt om det er en fryktkultur i Ringerike kommune og vi blir ikke mer beroliget av dette

Her anklages Arild Myrmel for å «stadig etterlyse tallgrunnlag for vedtaket om nedleggelse av skolen», kanskje Ringerike Høyre også kunne lært noe her? De sier at: «Ringerike Høyre ønsker faktabaserte beslutninger i Ringerike kommune». Hvor var dette ønsket når man vedtok å legge ned Hønefoss skole?

Dette vedtaket ble gjort uten å vite at Ullerål skole ikke kunne ta alle elevene fra Hønefoss skole, de visste ikke at skolekretsgrenser måtte endres, man måtte ha trafikksikkerhetstiltak, og skoleskyssordninger må også på plass hvis små førsteklassinger må gjennom byen for å komme til Benterud.

Så vil de kanskje si at de trodde de hadde alle opplysninger når de gjorde vedtaket, vel da burde de i alle fall ta innover seg at det har kommet mange nye momenter i denne saken etter vedtaket ble fattet, og vise at de faktisk er villig til å ta innover seg fakta. Her ligger dessverre prestisjen tykt utenpå og faktabaserte beslutninger er da veldig vanskelig å gjennomføre.

LEGS OGSÅ: Vi mangler tillit til kommunens skolevei-sikring | Torgeir Dølerud (Ullerål skole) og Nina Gabrielsen (Hønefoss skole)

En ting er å kritisere politikere, de har stukket hodet fram og må forvente å få tilbakemeldinger av både positiv og negativ karakter, men å gå til angrep på enkeltpersoner som ytrer seg kritisk til politiske vedtak og grunnlag fra kommunens administrasjon som Ringerike Høyre gjør her, det er DET som er et demokratisk problem.

I et åpent demokrati er det sterkt ønskelig at vi har kritiske røster som kan stille spørsmål og etterspørre faktainformasjon. Vi trenger mange flere av Lars, Marianne, Arild og Jens sitt kaliber i debatten i Ringerike kommune.

Vi trenger overhodet ikke tannløse politikere som blir fornærmet over kritikk, og som ikke stiller spørsmål til grunnlagsinformasjon til et vedtak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags