Sindre Nørgaard: Ingen kirkejul for skoleungdommene

Haugsbygd kutter skolegudstjenesten i år.

Haugsbygd kutter skolegudstjenesten i år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Et klart tilbakeskritt, skriver Sindre Nørgaard om at skolegudstjenesten droppes.

DEL

Meninger 

Jeg leste om Haug kirke som ikke skal feire jul med skolebarna i år.

Det er et klart tilbakeskritt. For i Norge har vi en gammel kristen kultur som er et trygt bakteppe. En tro der alle er like mye verdt, og alle som en er elsket av mesteren selv, Jesus Kristus. Akkurat slik du er her og nå, verken mer eller mindre. Til motsetning kan ikke disse gode verdiene spores i en rekke andre trosretninger.

Men allikevel, selv i Koranen omtales Jesus Kristus flere ganger. Jesusbarnet er på ingen måte død, og til og med bekreftet selv fra en annen religion og gudstro. Da blir det svært merkelig å se sentrale personer i Den norske kirke gjemme bort det fineste vi gir til skolebarna før jul: Jesusbarnet.

Man kan kalle slikt en hel del, men å kalle det for framskritt er direkte misleding, og radbrekker vokabularet totalt. Jeg vil heller kalle det en fiasko.

På den skolen jeg arbeider feiret vi Lucia. Også med barn fra muslimske, buddhistiske og hinduistiske familier samt barn av norske hedninger.For dem som lurer på hvem Lucia var, så slå navnet hennes opp på Google, så får du svar... Men alle barna på skolen vår var veldig glade på Luciadagen, og det tindret av julefryd i alle de små barneøynene...

Så hva blir det neste i Haug, eller andre steder. Nekting av også Lucia-tog. For tilbakeskrittets skyld. Eller at det så vidt kan virke litt «støtende» på andre mennesker?

Ja, hva finner vi oss ikke i i vårt land, der vi bukker for alt som er fra land langt borte, men underkjenner det som gir livet lys, ikke minst nå i mørketiden. Vår Hellige Jesus Kristus tro. Jeg tror vi er veldig heldige som har et Jesus forhold i skolen vår, enn så lenge. Helt til han blir fullstendig kneblet og utestengt ... Da blir de norske Fariseerne fornøyde ...!

Jeg har fått med meg at fra andre skoler i Norge denne julen får de ikke lenger lov å synge Deilig er jorden. Bare mime den.

Hva slags hykleri er det vi luller oss inn i nå for tiden? Snart kommer vel forslaget om å fjerne korset i flagget vårt også! Så kan vi sitte der julaften, uten Jesusbarnet, som tidligere har vekket barnlig glede og gitt håpets lys.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags